Ugrás a tartalomhoz

Elismerést kapott a Mezőgazdasági Gépmúzeum (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Elismerő Oklevéllel díjazta a Mezőgazdasági Gépmúzeumban folyó társadalmi, fejlesztő munkát a Pulszky Társaság. A szakmai díjat a Múzeumok Majálisán adták át Budapesten.

A Pulszky Társaság és a Magyar Múzeumi Egyesület másfél évtizede minden évben meghirdeti pályázatát az Év Múzeuma kitüntető cím elnyerésére. Erre pályázott a Mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum másik 15 múzeummal együtt. A díjat, a különdíjat és az elismerő okleveleket a Múzeumok Majálisán adták át. A kövesdi gépgyűjtemény a bíráló bizottság elismerő oklevelét kapta meg az intézményben folyó elkötelezett fejlesztőmunkáért, a példaértékű társadalmi kapcsolatok révén elért nagyszerű eredményekért.
A Múzeum mindennapi életében, tevékenységében nagy szerepe van a társadalmi munkának. Ezt támasztja alá az is, hogy jelenleg is civil, illetve vállalkozók felajánlásából, segítségével újítják fel és kap állandó helyet az a Ganz típusú motor, amelyet tavaly év végén Sajómercséről, egy malomból szállítottak a múzeumba. A szívógázas motor felújítását, az állandó elhelyezéséhez szükséges talapzat és tető megépítését is társadalmi munkával és segítséggel valósítják meg.


A Mezőgazdasági Gépgyűjtemény következő nagyszabású rendezvénye a Múzeumok Éjszakáján, június 16-án lesz, ahol a központi témája a Bánki Donát Egyetem, valamint Bánki Donát élete, munkássága lesz. A gyerekeket régi játékok elkészítésével, csuhé- és rongybabakészítéssel várják. A múzeum kapui június 16-án 17 órától egészen hajnalig nyitva állnak az érdeklődők előtt.

Kapcsolódó hírek