Ugrás a tartalomhoz

Önkéntes nap a Széchenyiben

Mezőkövesd hírei

A Szakképző Iskola május 19-én 30 fő részvételével kapcsolódott be a „tavaszi nagytakarítás” elnevezésű országos szemétgyűjtési akcióba.

Az iskolai Diákönkormányzat immár három éve szervez önkéntes napokat, melyek során tanárok és diákok együtt dolgoznak a szebb, tisztább, higiénikusabb környezetért.
Az idei program résztvevői négy csapatot alakítottak ki, amelyek élén egy-egy felnőtt koordinálta a diákok tevékenységét. Tisztára varázsolták az iskola udvarát és parkolóját, a közeli négy játszóteret, gyomláltak és virágot ültettek az idősek otthonának udvarán.
Az egyik csapat ízletes ebédet készített a többieknek, amelyet a munka végén közösen fogyasztottak el az iskola ebédlőjében.
Köszönjük a diákok és a következő pedagógusok részvételét: Murányi Éva, Marton Ferencné, Fülöpné Bukta Katalin, Hüvelyes László. Csirmaz István igazgató elismerően nyilatkozott a pozitív kezdeményezésről, példaértékűnek nevezte azt, és köszöntötte az önkénteseket.
A jövőben is szeretnénk bekapcsolódni hasonló programokba, hogy a gyerekekben sikerüljön kialakítani az önzetlen segítségnyújtás iránti fogékonyságot.

Radványiné
Szervező

Kapcsolódó hírek