Ugrás a tartalomhoz

Már beiratkoztak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szeptemberben 127 óvodás és 100 leendő első osztályos lép be a közoktatási rendszerbe. Kilenc óvodai csoportot és hat első osztályt indítanak városunk óvodájában és iskolájában.

Május végéig lezajlottak az óvodai illetve iskola beiratkozások, így kialakult, hogy szeptemberben hány új csoportot, valamint osztályt indítanak a nevelési és oktatási intézményekben.
Mezőkövesdi Napköziotthonos Óvodába május 10-ig 127, többségében 3 éves kisgyermeket írattak be szüleik az óvodába. Jelenleg 489 fő gyermek jár az óvodába, amely várhatóan szeptemberre még tovább fog emelkedni, hiszen az óvodába év közben is be lehet iratkozni.
Mivel a tagóvodák férőhelyei különbözők, így a létszám sem egyenletesen oszlik meg. A jelenleg felvett gyermekek számát ismeretében a szeptemberi nevelési éve az Egri úti Tagóvodában 121, a Dohány úti Tagóvodában 133, a Móra Ferenc úti Tagóvodában 129, míg a László Károly úti óvodában 125 kisgyermek kezdi meg.
A 2012/2013-es tanévre a mezőkövesdi tagintézményekbe 100 leendő első osztályos tanuló iratkozott be. A cserépfalui tagiskolában a leendő első osztályosok száma 16 fő, míg a tardi tagiskolában 4 fő. A következő tanévtől a vidéki tagiskolákkal együtt hat első osztályt indítanak a Mezőkövesdi Általános Iskolában.

Kapcsolódó hírek