Ugrás a tartalomhoz

Család és szeretet (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Család és a szeretet volt a témája a Szent Imre Tagiskolában megrendezett három hetet meghaladó projektnek.

A TÁMOP 3.1.4-es pályázat keretében a család életünkben betöltött szerepével és a családi összetartás fontosságával foglalkoztak az iskola 6. évfolyamos tanulói. A diákok gyakorlatilag minden órán foglalkoztak a témával. „A legfontosabb momentumnak az osztályfőnöki órákon történő beszélgetéseket és szituációs játékokat tartottam, illetve a közös kirándulásokat, amelyek erősítették a közösség, az összetartozás érzését. Ennek a projektnek az a célja, hogy már ebben a korban tudatosuljon a gyerekekben az, hogy a család a legfontosabb alapköve az életünknek.” – emelte ki Demeterné Erdős Edit, a 6/a osztályfőnöke.
A diákok nagy odafigyeléssel, lelkesedéssel és szorgalommal végezték a témával kapcsolatos feladatokat. A szaktanár véleménye szerint a tanulók és a felkészítő tanárok között meg volt az az összhang, bizalom, illetve segítőkészség, amely egy harmonikus családi közösségben is fellelhető.

A gyerekek átérezték, hogy milyen nagy szerepe van az életünkben a biztos családi  háttérnek.„Számomra az a legfontosabb, hogy a feladatok segítségével megértettük, mennyire nagy értéke van a családnak és a szeretetnek. Én szerencsés vagyok, mert nekem nagyon jó családom van és a szüleim elmagyarázták, hogy minden tettünknek oka van és a szülők mindig csak jót akarnak.” – mondta Antal Alexa, 6/a osztályos tanuló.
A projekt záró eseményét június 12-én rendezték meg az iskolában, melynek keretében a diákok először a pályázat során elvégzett feladatokat ismertették, majd egy rövid jelenetet adtak elő, melyben a család fontosságát mutatták be a jelenlévőknek. A rövid, tanulságos történet után Földes József tagintézmény-vezető mondott köszönetet a projekt résztvevőinek. Ezt követően a jelenlévők megtekinthették a gyerekek témához kapcsolódó kiállítását az iskola földszinti folyosóján. A tárlaton a tanulók családfáit és különböző képzőművészeti alkotásokat nézhették meg az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek