Ugrás a tartalomhoz

1,6 milliárdos turisztikai beruházás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kalandpark, hangversenyterem, sóbarlang kialakítását tervezik Mezőkövesden. A komplex 1,6 milliárd forintos beruházást pályázati forrásból szeretné megvalósítani a városvezetés.

Az elmúlt esztendőkben az előző városvezetés munkájának köszönhetően számos infrastrukturális beruházás valósult meg településünkön. A fejlesztő munkát a mostani képviselő-testület is szívén viseli, ezért is döntöttek úgy a várostyák, hogy egy újabb 1,6 milliárd forint összértékű, a főbb elemeit tekintve 100%-os támogatottságú turisztikai pályázatot nyújtanak be, amelynek a lényege, hogy Mezőkövesd kulturális és egészségturisztikáját összekapcsolják. A projekt révén elsőként teljesen megújulhat a Hadas.
A történelmi városrész felújítása mellett a projekt második eleme a Mezőgazdasági Gépmúzeumot érinti, amely területét és szolgáltatásait tekintve is bővülni fog. A pályázat harmadik fontos területe a régi kistemplom épületének hasznosítása lenne, ahol egy hangversenytermet, a pincében pedig sóbarlangot alakítanának ki.
Az elkészített projekttervekben szerepel egy kalandpark kialakítása is, amely a Zsóry Camping melletti zöld területen kapna helyet. Így a fürdő és a park komplex szórakozási lehetőséget tudna kínálni az ide látogatók számára.
Mindemellett a pályázatban szerepelnek olyan elképzelések, amely révén a Matyó Múzeum szolgáltatásait tennék látogató-barátabbá, még inkább 21. századivá, például interaktív eszközök használatával.
Ezen turisztikai attrakciófejlesztés mellett a projekt keretében eszközbeszerzésre is lehetőség van, amely főként a rendezvények szervezésében, lebonyolításában kapna kiemelkedő szerepet. Így az Önkormányzat beszerezhet egy nagy sátort, fény-, hang-, valamint színpadtechnikát, amely hosszú távon megtakarítást jelentene a városnak.
Előreláthatólag a Kormány június végén hoz majd döntést a pályázat sorsáról, de a képviselő-testület már most elkezdte a tervező, előkészítő munkát, hogy kedvező elbírálás esetében minél hamarabb hozzá tudjanak fogni a turisztikai beruházás kivitelezéséhez.

Kapcsolódó hírek