Ugrás a tartalomhoz

MKC: Új elnökség a klub élén (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megválasztották a Mezőkövesdi KC új elnökségét a tisztújító közgyűlés keretében június 25-én.

A Városi Sportcsarnokban megrendezett eseményen elsőként dr. Hedrik Béla ügyvéd ismertette az elnöki tagságra jelölt személyeket. A jelölő bizottság elnöke elmondta, hogy számos ajánlást kaptak, a szurkolóktól, a egyesület tagjaitól, valamint városunk önkormányzatától, azonban voltak olyan jelöltek, akikkel a bizottság tagjai nem értettek egyet, továbbá több olyan jelölt is akadt, aki nem vállalta a feladatot. Mezőkövesd Önkormányzata, az MKC legnagyobb támogatójaként, több jelöltet is javasolt az elnökségi tagság betöltésére. A közgyűlés elé öt tagból álló névsor került:
A jelöltek között volt Mata Tibor, a Mátrai Erőmű Zrt. bükkábrányi szénbányájának igazgatója, aki az előző elnökség tagjaként tevékenykedett.
Új jelöltként Szobonya Sándor, az egyik legnagyobb szponzor, a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója mellett Kiss László, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet vezetője, Marton János egyéni vállalkozó, a Mezőkövesdi SE egykori elnökének fia, kézilabda edző, valamint Mikulás Gábor, a Mezőkövesdi Kézilabda Club korábbi játékosa került a tagság elé.
A szavazás eredményesen zárult, ugyanis a tagok egyhangú döntéssel fogadták el a jelölteket. Holdoner Istvánt, a klub korábbi vezetőjét tiszteletbeli elnökké választották, így tapasztalataival és tanácsaival segítheti az elnökség munkáját az elkövetkezendőkben. Az új elnökségnek nyolc napon belül kell megalakulnia és a mandátumuk három évre szól. A Felügyelő Bizottság tagjai nem mondtak le, így a testület változatlan formában fog működni 2013-ig. Az új vezetőség egyik legfontosabb feladata a felnőtt csapat új edzőjének kijelölése, valamint a jövő évi játékoskeret kialakítása lesz.

Kapcsolódó hírek