Ugrás a tartalomhoz

Bronzérem a Rexroth-kupán

Mezőkövesd hírei

Harmadik helyen végzett a Mezőkövesd Zsóry SE U10-es csapata a 19. alkalommal megrendezett Rexroth nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornán.

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyen összesen 7 korosztályban mérték össze a tudásukat a résztvevő együttesek Egerben június 22-e és 24-e között. A Mezőkövesd – Zsóry SE-t az U10-es és az U11-es korosztályú csapatok képviselték a rangos viadalon. Az U11-es csapat az első két összecsapását elveszítette, ezután ugyan fölényesen legyőzték az Andornaktálya gárdáját az utolsó találkozón, de végül csak a 3. helyet szerezték meg a csoportban, így labdarúgóink elbúcsúztak a torna további küzdelmeitől.

U11-es eredmények:

Mezőkövesd Zsóry SE – Egri FC 1-5
Mezőkövesd Zsóry SE – Tápiószentmárton 1-11
Mezőkövesd Zsóry SE – Andornaktálya 13-4

Az U11-es korosztályban a Debrecen Loki Focisuli végzett az első helyen, a Tápiószentmárton és az Orosháza gárdái előtt.


Bronzos fiatalok

A kövesdi U10-es csapat nagyon nehéz csoportba került, hiszen a tavalyi győztes Sülysáp mellett a megyei rivális Kazincbarcika, valamint az egyik hazai  csapat, az Egri FC szerepelt a csoportban. A csapat magabiztosan menetelt és két győzelem mellett, egy vereséggel zárt, így a második helyen végzett a csoportban. A kövesdi labdarúgók a nagyszerű eredménynek köszönhetően a Kazincbarcika mögött továbbjutó helyen végzett.

Eredmények:
Mezőkövesd Zsóry SE – Sülysáp 4-2
Mezőkövesd Zsóry SE – Egri FC 6-2
Mezőkövesd Zsóry SE – Kazincbarcika 2-6

Az U10-es csapat nagy bravúrt hajtott végre a negyeddöntőben. A kövesdi fiatalok ebben a szezonban már a negyedik büntetőpárbajukat vívták meg és labdarúgóink minden alkalommal győztesen kerültek ki a párharcból. Együttesünk a győzelemnek köszönhetően  bejutott az elődöntőbe.

Negyeddöntő: Mezőkövesd Zsóry SE – Grund FC 3-3 büntetőkkel 5-4

Elődöntő: Mezőkövesd Zsóry SE – Debrecen Loki Focisuli 2-5

3. helyért: Mezőkövesd Zsóry SE – Tiszaújváros 3-1

Az U10-es csapat a rendkívül erős mezőnyben kiemelkedő teljesítményt nyújtva  bronzérmet szerzett. Labdarúgóink a harmadik hely mellett még egy komoly elismerésben részesültek, miután a korosztály legjobb kapusa címet a mezőkövesdi Jaksi Attila kapta.
Az U10-es csapatok megmérettetését az Eger Focisuli Egyesület (EFE) nyerte meg, miután a döntőben büntetőkkel legyőzte a Debrecen Loki Focisuli együttesét.

A bronzérmes U10-es csapat:
Álló sor, balról: Szabó Viktor, Kovács Zsombor, Radócz Ákos, Orosz Róbert, Czövek Péter, Vizi Viktor, Kovács Zsolt edző
Guggolnak, balról: Jaksi Attila, Gáspár Milán, Pinczés Csongor, Csiba Kristóf , Kerékgyártó Csaba, Tuza Bálint

Kapcsolódó hírek