Ugrás a tartalomhoz

Öt éves a Napköziotthon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli ebben az évben a Csillagfény Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye. A napköziotthon jubileumi ünnepségét június 29-én rendezték meg.

Az esemény megnyitóján Gáspárné Hilovszky Éva köszöntötte a résztvevőket. Az intézmény vezetője többek között kiemelte a nappali intézményrendszer bevezetésének és működésének fontosságát. Gáspárné Hilovszky Éva elmondta továbbá, hogy a Napköziotthon hiányt pótolt Mezőkövesden, hiszen a megalakulása után nagy igény mutatkozott a fogyatékkal élők foglalkoztatására. A Napközi most is teljes teljes létszámmal működik, ami azt jelenti, hogy közel 40 főt látnak el az Otthonban. ”Az elmúlt öt év nagyon nehéz volt a számunkra, miután el kellett magunkat fogadtatni, emellett meg kellett találni a helyünket a szociális ellátórendszerben és a városi életben. A napi foglalkozások jelentős része a fejlesztő feladatok mellett a mozgás és a zeneterápia, amelynek segítségével szép eredményeket tudunk, illetve tudunk elérni az elmúlt években.” Az Otthon ellátottjai megpróbálnak minden olyan rendezvényen részt venni, ahová meghívást kapnak. Az intézmény fenntartója, a Feruna Nonprofit Kft. második alkalommal rendezte meg a „Ki- Mit- Tud?” vetélkedőt Szolnokon, ahol a Csillagfény Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye mellett öt társintézmény vett részt. A mezőkövesdi ellátottak a Besenyő család életéből adtak elő ízelítőt a versenyen, amely nagy sikert aratott.
A jubileumi ünnepség megnyitója után az intézmény ellátottjainak ünnepi műsorát nézhették meg a jelenlévők. Az egész napos rendezvényt egyebek mellett bűvész műsor, valamint görög táncház színesítette, ezen felül kézműves foglalkozásokkal és teaházzal várták a látogatókat.

Kapcsolódó hírek