Ugrás a tartalomhoz

Kövesden maradt a Matyó Kupa (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesd Zsóry SE sportolói nyerték meg a Matyó Kupa ökölvívó csapatversenyt. A 37. alkalommal megrendezett megmérettetésen 1997 után diadalmaskodtak újra a kövesdi sportolók.

A rangos nemzetközi viadalon 13 sportegyesület 87 bokszolója indult el ebben az évben. A házigazda kövesdi bokszolók mellett, többek között Nyíregyházáról, Gyöngyösről, Kiskunhalasról, Miskolcról, valamint a szlovákiai Losoncról is érkeztek versenyzők. A nagyszabású bokszversenyen elsőként Malatinszky Károly, a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívóinak a szakosztályvezetője, valamint Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a Mezőkövesd Zsóry SE társadalmi elnöke köszöntötte a résztvevőket.
A házigazda Mezőkövesdet összesen 13 bokszoló képviselte a viadalon, akik közül Paczók Patrik, Lakatos Márk és Paczók Richárd bemutató mérkőzésen lépett a ringbe. A fiatal tehetséges bokszolók kivétel nélkül nagyot küzdöttek és jó teljesítménnyel rukkoltak ki, de az eredményeik nem számítottak bele a csapatversenybe. A serdülők között induló Lőrincz Zsolt és Mizser Marcell vereséget szenvedett, ellenben a junior korosztály képviselői közül Paczók Erik és Birinyi Dénes legyőzte ellenfelét, míg Horváth Pál döntetlent ért el. Az ifjúságiak mezőnyében Lőrincz Márk diadalmaskodott, viszont Mizser László, Balog Sándor és a felnőttek között versenyző Kovács Milán vesztesen hagyta el a ringet.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen az utánpótlás versenyzők számára kiírt kupát a miskolci Cséke Nándor vehette át, míg a felnőtt mezőnyben a losonci Rácz Róbert győzött. A legjobb mezőkövesdi ökölvívónak Paczók Erik bizonyult. A legeredményesebb külföldi egyletnek járó trófeát a Losonc csapata kapta meg. A legrangosabb trófeát, azaz a Matyó Kupát a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó-szakosztályának sportolói emelhették a magasba, miután 21 pontot szereztek a megmérettetésen, így másfél évtized elteltével itthon tartották újra a rangos serleget. Az összesített pontversenyben diadalmaskodó kövesdi bokszolók egy impozáns különdíjat is átvehettek, melyet Tállai András államtitkár ajánlott fel a győztesnek. A Matyó Kupa ezüstérmese a 16 pontos Kiskunhalas, míg a bronzérmes, a 15 pontig jutó Losonc gárdája lett. „Nagyon örülök annak, hogy 1994, 1996 és 1997 után végre újra megnyertük a Matyó Kupát. A legutóbbi győztes csapatban olyan kiváló sportolók szerepeltek, mint Balog Vilmos, Balog Róbert, Kiss István vagy Barna Tibor. Úgy érzem a csapat minden tagja megérezte, hogy nagy eredmény kapujában áll, hiszen attól függetlenül, hogy milyen eredményt értek el a sportolóink, kivétel nélkül mindenki óriásit küzdött. A gyerekek közül a most debütáló Mizser Marcell tette rám a legjobb benyomást, aki véleményem szerint a jövő egyik kiemelkedő bokszolója lehet. A verseny egyébként rekkenő hőségben, de végig sportszerűen zajlott és tudomásom szerint senki sem távozott keserű szájízzel Mezőkövesdről.” – értékelte a viadalt Tóth József edző. A fiatalok legközelebb a Sóstó Kupán vesznek részt, melyet Nyíregyházán rendeznek meg július harmadik hetében.

Kapcsolódó hírek