Ugrás a tartalomhoz

Táborok gyerekeknek (videóval)

Mezőkövesd hírei

Idén is számos táborozási lehetőséggel várják a gyerekeket városunkban. Az elmúlt hét során például kézműves és képzőművészeti táborban vehettek részt a vakációzók.

A Matyó Népművészeti Egyesület berkein belül már több évre visszamenőleg nagy sikere van a nyaranta megszervezett kézműves táboroknak, amelyet idén is két alkalommal rendeztek meg. A foglalkozásokon összesen mintegy 20, 7 és 12 év közötti gyermek vett részt.
„Hagyományos, népi technikákkal, valamint modern anyagokkal és új technikákkal is dolgoztunk a tábor során. Így foglalkoztunk agyagozással, tojásfestéssel, a hímzés alapjaival is megismerkedhettek a gyerekek. Nagy sikert aratott a saját maguknak hímzett póló. Emellett sóliszt gyurmázással, papírlegyező, tojástartóból való figurák készítésével, mázas mézeskalácssütéssel vártuk a táborozókat.” – foglalta össze Vargáné Pap Edina szervező.
U évről évre visszatérő nyári program a képzőművészeti tábor, ahol ebben az esztendőben kilencen vesznek részt.
„Minden nap más helyszínen és más technikával dolgoztak a gyerekek. Voltunk a játékházban, ahol mezőkövesdi utcarészletet rajzoltunk. Meglátogattuk a Matyó Múzeum kiállításait, ahol főként a Fehér Tibor fazekas alkotásaiból merítettek ihletett a kis művészeink. A hét során egyebek mellett készült virágcsendéletek, szobrok, de a Szent László-tér szobrait, építészeti motívumkincseit dolgoztuk fel tollrajz formájában.” – emelte ki Tóthné Gáspár Mária, a tábor vezetője.
A hét végén a képzőművész-palánták a Tiszához kirándulnak, ahol pedig a szép tiszai tájat örökítik majd meg.

Kapcsolódó hírek