Ugrás a tartalomhoz

Világválogatott ül a kispadon (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Zsigmond György vezeti a Mezőkövesdi KC felnőtt együttesének szakmai munkáját az elkövetkezendő két esztendőben.

A 43 esztendős szakember játékos pályafutása során összesen tízszer nyert magyar bajnoki címet, illetve Magyar Kupát a Fotex Veszprém csapatának tagjaként 1987 és 2004 között. A nemzetközi porondon szintén kiemelkedően szerepelt a bakonyi gárdával, hiszen tagja volt a KEK győztes és BL ezüstérmes veszprémi alakulatnak. Zsigmond György százkétszer ölthette magára a nemzeti válogatott mezét és a világválogatottban szintén pályára lépett.

Zsigmond György
(forrás:sporthirado.hu)


A veszprémi időszakot követően Tatabányán, Nagyatádon és Csurgón kézilabdázott, ahol edzőként az első osztályba vezette a somogyi alakulatot. A Csurgón eltöltött időszakot követően Nagyatádon, majd Marcaliban női csapatokat irányított, míg az előző évben a Várpalota férfi együttesét bronzéremig vezette az NB I/B Nyugati csoportjában. A miskolci születésű szakember az elnökséggel kötött megállapodás értelmében 2014 nyaráig dolgozik majd az NB I/B Keleti csoportjában induló együttesünk mellett. Az MKC vezetőinek a célja, hogy a gárda minél előbb visszajusson az élvonalba.

Ami a játékoskeretet illeti, a klub vezetői már korábban megállapodtak a tavalyi csapatból Fekete László és Tóth Koppány mellett Benis Bencével. A három rutinos kézilabdázóhoz Molnár Ferenc csatlakozott a napokban, így a szélső is Mezőkövesden folytatja pályafutását. További jó hír, hogy az MKC felnőtt csapatát erősíti majd a junior csapatból felkerült Kovács Péter, Nyitrai János, Sipos Péter Milán, valamint Bán Norbert. Lázár Soma és Nyeste Balázs személyében két kövesdi nevelésű játékos szintén megállapodott a klubbal, így egy irányító és egy átlövő erősíti tovább az alakulatot. A két fiatal, rutinos kézilabdázó Ózdról érkezett vissza városunkba. A következő napokban újabb játékosok érkezhetnek majd Mezőkövesdre. Felnőtt kézilabdázóink ezen a héten, egészen pontosan augusztus 1-jén, szerdán kezdik meg a felkészülést a 2012-2013-as szezonra.

Kapcsolódó hírek