Ugrás a tartalomhoz

Továbbjutás fölényes sikerrel

Mezőkövesd hírei

Nyírkarász – Mezőkövesd Zsóry SE 0–8 (0–2)

A papírformának megfelelően fölényes győzelemmel jutott tovább városunk felnőtt labdarúgócsapata a Magyar Kupában.

Együttesünk a Szabolcs megyei I. osztályban szereplő Nyírkarász vendégeként lépett az országos főtábla második körébe augusztus 12-én.
Véber György gárdája gyakorlatilag a bajnoki főpróbáját tartotta a szabolcsi gárda otthonában, ahol Bogdányék egyértelműen a győzelem megszerzésének reményében léptek pályára. Labdarúgóink az esélyeknek és várakozásoknak megfelelően már az összecsapás elején nagy nyomást gyakoroltak a hazaiak kapujára, azonban az első 25 percben nem sikerült mattolni a lelkesen játszó Nyírkarász hátsó alakzatát. Alig félóra elteltével viszont megtört a jég, amikor is Hamar lövése után megszületett az első mezőkövesdi gól a mérkőzésen. Hamar még a szünet előtt növelte csapatunk előnyét, így Szántaiék magabiztos előny tudatában vonulhattak pihenőre.
Fordulás után beindult a kövesdi henger. Együttesünk a továbbiakban is nagy fölényben futballozott, amely újabb helyzeteket és gólokat eredményezett. A hazaiak nem tudták tartani a lépést Elekékkel, így sorrendben Lipusz duplája után Hamar, Dobos és Bognár is betalált a vendéglátók ketrecébe. A mérkőzés végeredményét a  legeredményesebb játékos, Hamar állította be, aki nem sokkal a találkozó vége előtt szerezte meg saját negyedik, míg csapatunk nyolcadik gólját. A fölényes kupasiker remélhetőleg kellő önbizalommal vértezi majd fel labdarúgóinkat a hétvégén kezdődő másodosztályú bajnokságra. Csapatunk győzelmével bejutott a Magyar Kupa országos főtábla 2. fordulójába, ahová többek között az NB I-es Eger és MTK mellett, a második vonalban szereplő Putnok, Szeged és Cegléd sem tudta magát kvalifikálni. A Szeged együttese annak a Szolnoknak a vendégeként maradt alul 3-1 arányban, ahol csapatunk megkezdi majd bajnoki szereplését a hétvégén. A Magyar Kupa következő körében a négy nemzetközi kupában érdekelt gárda kivételével már az első osztályban szereplő együttesek is csatlakoznak. A 2. forduló hivatalos játéknapja szeptember 26-a, szerda lesz. A második kör párosításait később sorsolják ki.
A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának nyitófordulójában tehát Szolnokon lépnek pályára Véber György tanítványai. Az összecsapás augusztus 18-án, szombaton 17.30-kor kezdődik a Tiszaligeti Stadionban.

Kapcsolódó hírek