Ugrás a tartalomhoz

Informatikai fejlesztés (videóval)

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesd Város Önkormányzata sikeres közbeszerzési eljárást bonyolított le a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0097 – „Informatikai infrastruktúra fejlesztés Mezőkövesd Város Önkormányzata által fenntartott közoktatási intézményekben” című pályázat vonatkozásában.

Ennek eredményeként 2012. augusztus 1-jén szerződést kötött a nyertes céggel. Az Aloha Informatika Kft. (Budapest) Tard, Bükkzsérc, Cserépfalu és Mezőkövesd alap- ill. középfokú oktatási intézményeit látja el a pályázatban meghatározott mennyiségű informatikai eszközzel és végzi el a résztvevő pedagógusok képzését is. A számítástechnikai eszközök leszállítására és üzembe helyezésére legkésőbb 2012. augusztus 31-ig kerül sor a kilenc feladat-ellátási helyen. A projekt értéke megközelítőleg 54 millió forint.
A Mezőkövesd Város Önkormányzata által fenntartott oktatási intézmények összesen körülbelül 141 eszközcsomagot kapnak, melyek nagy része iskolai PC-t interaktív táblát, projektort és notebookot tartalmaz. A nagyothalló és mozgássérült diákoknak pedig speciális számítástechnikai eszközöket biztosítanak.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A pályázat egyik feltétele, hogy a számítástechnikai eszközöket az intézmények legalább öt éven keresztül használják az oktatásban.

Kapcsolódó hírek