Ugrás a tartalomhoz

A nem dohányzók védelmét szolgáló törvény pozitív tapasztalatai (videóval)

Mezőkövesd hírei

Január 1-jétől folyamatosan ellenőrzik, hogy az érintett közintézmények, vendéglátó helyiségek, illetve az ott tartózkodók betartják-e a nem dohányzók védelméről szóló rendeletet. A türelmi időben csak figyelmeztettek, de annak lejárta után sem kellett büntetést kiszabnia az illetékes hatóságnak.

2012. január 1-jén lépett hatályba az a törvény, amely a nem dohányzók érdekében a vendéglátó helyiségekben, illetve a közintézményekben, a játszótereken tiltja a dohányzást. Az első pár hónapban csak figyelmeztettek, majd április 1-jétől megyénkben, és így településünkön is elkezdődtek az ellenőrzések. A törvény betartását, betartatását a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve végzi. A hatóság munkatársai Mezőkövesd esetében pozitív tapasztalatokról tudnak beszámolni. A vendéglátó helyiségek mindegyike időben és megfelelően járt el a törvény betartatása érdekében. Ebben az esetben csak kisebb hiányosságokat észleltek, amelyeket a tulajdonosok a kérés után megfelelő módon pótoltak is.
Az illetékes hatóság munkatársai folyamatosan járják a várost, amely során a vendéglátó helyiségeket, a közintézményeket, valamint a magánszemélyeket is ellenőrzik, azonban kirívó esetről nem lehet beszélni. Egy esetben kellett csak magánszemély ellen bírságot kiszabni, azonban ebben az esetben is a legkisebb összeget szabták ki a vétkes ellen.
A nem dohányzók védelméről szóló törvény bevezetését pozitívan fogadták az érintettek, így remélhetőleg, a jövőben sem lesz arra oka az illetékes hatóságnak, hogy büntetést szabjon ki az előírásokat megszegők ellen.

Kapcsolódó hírek