Ugrás a tartalomhoz

Tornát nyert az MKC

Mezőkövesd hírei

Megnyerte a Primavera felkészülési tornát a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata. Zsigmond György együttese augusztus 18-án lépett parkettre a négy csapatos megmérettetésen Lajosmizsén.

Együttesünk az első osztályú Kecskemét ellen játszotta torna elődöntőjét. A Bács-Kiskun megyei gárda az első játékrészben meggyőző teljesítményt nyújtott és 16-9-es vezetésre tett szert 30 perc alatt. Kézilabdázóink a folytatásban sem tudtak felzárkózni, Avar György csapata az utolsó 10 percet 27-21-es vezetésnél kezdte meg. Az utolsó 10 percben ellenben magukra találtak Kleisék és villámléptekkel kezdték meg a kapaszkodást. Az MKC két perccel a mérkőzés vége előtt 28-28-ra módosította az eredményt, amely a lefújásig nem is változott. majd Feketéék végül büntetőkkel 33-31-re legyőzték az élvonalbeli gárdát. Az összecsapáson Trivkovics 10 gólt szerzett, míg Fekete 6-szor vette be a Kecskemét kapuját.
A torna fináléjában a házigazda másodosztályú Mizse KC várt együttesünkre. A hazaiak nem tudták felvenni a ritmust csapatunkkal, ennek köszönhetően 18-13-as félidőt követően fölényes 37-26-os kövesdi sikerrel zárult az összecsapás, így kézilabda csapatatunk megnyerte a Primavera kupát. A kupasikerből Darko Trivkovics 8 góllal vette ki a részét, aki összesítésben 18 találattal megnyerte a legeredményesebb gólszerzőnek járó különdíjat.


Egy órával korábban a Kassa ellen

Feketéék hazai környezetben legközelebb a szlovák első osztályú Kassát látják vendégül. Az összecsapás az eredeti tervektől egy órával korábban indul útjára a labda, azaz a találkozó augusztus 22-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Kapcsolódó hírek