Ugrás a tartalomhoz

Biztató játék (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – 1.MHK Kassa 33-34 (16-15)

Első vereségét szenvedte el a felkészülés során városunk felnőtt kézilabdacsapata. Együttesünk a szlovák élvonalban szereplő Kassa együttesét látta vendégül augusztus 22-én.

Az MKC sorrendben az Eger, az Ózd, a Kecskemét és a Lajosmizse ellen aratott győzelem után újabb felkészülési találkozót vívott meg. Kézilabdázóink igazi értékmérő találkozót játszottak, hiszen csapatuk ellenfele a 4. helyen végzett a szlovák Extraligában a tavalyi évben és keretét több rutinos válogatottat is megjárt játékos alkotja, ráadásul a vendégek az összecsapás előtt néhány nappal mindössze 4 gólos vereséget szenvedtek az NB I-ben szereplő Gyöngyöstől.
A mérkőzést együttesünk kezdte jobban, azonban 2-1-es vezetés után fordítottak a szlovákok és 6-3-ra megléptek a 11. percben. Feketéék ezt követően feljavultak védekezésben, valamint támadásban egyaránt és néhány perc alatt ledolgozták a hátrányukat. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy gólos előnynél egyik csapat sem tudott nagyobb fórt kiharcolni. Az utolsó öt percet viszont egy 3-0-ás rohammal kezdték Feketéék, melynek köszönhetően 15-12-es hazai vezetésnek örülhettek a drukkerek, viszont a válasz nem késett sokáig az ellenfél részéről, ugyanis Kolesar Jan gárdája egy emberelőnyt kihasználva két gólt lefaragott a hátrányából a lefújásig.
Fordulás után ismét az MKC kezdett jobban, ellenben 18-16-os kövesdi vezetést követően zsinórban négy szlovák gól maradt válasz nélkül, így újra a látogatók ragadták magukhoz az vezetést. Ezt követően hullámzó teljesítményt nyújtottak a csapatok, hol az MKC, hol a Kassa kapta el a fonalat egy rövid időre, így felváltva vezettek a gárdák. Az összecsapás utolsó 10 percében viszont Maguska és Loch vezérletével előbb 31-27-re, majd 34-30-ra vezetett a szlovák csapat és miután már csak két perc volt hátra a találkozóból, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Az MKC a négygólos hátrány ellenére becsülettel küzdött és Molnárék a lefújás előtt néhány másodperccel mindössze egyetlen találatnyira dolgozták le a két csapat közötti különbséget. Együttesünk a vereség ellenére végig becsülettel, illetve nagy akarással kézilabdázott és összességében biztató teljesítményt nyújtott a 60 perc során.

Kassa majd Ózd következik

Az MKC legközelebb augusztus 28-án lép újra pályára a felkészülés jegyében, amikor is Zsigmond György gárdája viszonozza a szlovák együttes látogatását. A Kassa- MKC összecsapás augusztus 28-án, kedden 18 órakor kezdődik a szlovák városban. Két nappal később Ózdra látogatnak Feketéék. Az összecsapáson augusztus 30-án, csütörtökön 18 órakor indul útjára a labda Ózdon. A mérkőzés előtt 16.30-tól a két klub junior csapatai is összemérik tudásukat az Észak-borsodi városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - 1.MHK Kassa 33-34 (16-15)

Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Aczél, Paulovits
MKC: Kovács, Tóth (kapusok), Benis 3 (2), Zsigmond Á. 6, Mazák 2, Fekete 7 (1), Bán 2, Molnár 2 (1), Nyitrai, Kleis 7, Trivkovics 4. vezetőedző: Zsigmond György
Kassa: Cibere, Blicha, Dulina (kapusok), Svajlen 5, Siska, Maguska 6, Pecha 2, Chripák 3, Dani 4, Loch 6, Boris, Smolensky, Schmer 4, Malic, Farkasovsky 4 (1). Vezetőedző: Jan Kolesár
Hetesek: 5/4 ill. 2/1
Kiállítás: 6 ill. 4 perc

Kapcsolódó hírek