Ugrás a tartalomhoz

Szoros vereség

Mezőkövesd hírei

1. MHK Kassa - Mezőkövesdi KC 28-26 (17-14)

Két gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a szlovák első osztályú Kassa vendégeként augusztus 28-án.

A két csapat egy héttel ezelőtt Mezőkövesden mérte össze a tudását a felkészülés jegyében, akkor 34-33-as kassai siker született. A „visszavágót” a hazaiak kezdték jobban, akik ebben a periódusban többször is könnyű gólokat szereztek a kissé álmosan kezdő együttesünk ellen. Zsigmond György, együttesünk vezetőedzője az első félidőben gyakorlatilag kettéosztotta a keretet egy fiatal és egy rutinosabb csapatot állított ki. Mindenképp pozitívum, hogy a fiatalok többek között Nyitraival, Kovács Petivel, Bánnal, Fekete Danival és Zsigmond Ádámmal nagyon jól helytálltak a rutinos hazai gárda ellen.
A második félidőben Kovács remekelt a gólvonal előtt, és mezőnyben is teljesen egyenrangú küzdelem folyt a pályán. Ha a találkozó végén higgadtabban és fegyelmezettebben játszottak volna Feketéék, akár a győzelmet is megszerezhették volna.
Az összecsapáson nem léphetett pályára Darko Trivkovics, aki egy kisebb térdsérülés miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést, viszont a helyén szerepet kapó Nyitrai jól teljesített. A kátékosok közül kiemelhető Kovács, aki nagyszerű védésekkel nehezítette meg a hazaiak dolgát, továbbá Zsigmond és Mazák teljesítménye is átlagon felüli volt, hiszen a jó játék mellett 6-6 találattal járultak hozzá a csapat gólterméséhez, ugyanakkor a csapat többi tagja szintén biztatóan játszott.


Programváltozás: Jön a Gyöngyös

Kézilabdázóink az eredeti tervektől eltérően legközelebb a Gyöngyös együttesét látják vendégül augusztus 30-án. Az összecsapáson augusztus 30-án, csütörtökön 18 óra 30 perckor indul útjára a labda a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés előtt 16.30-tól a két klub junior csapatai is összemérik tudásukat.



1. MHK Kassa - Mezőkövesdi KC 28-26 (17-14)

MKC: Tóth, Kovács (kapusok), Fekete L. 3, Fekete D. 1, Bán 2, Kleis 5, Zsigmond Á. 6, Mazák 6, Benis 3, Kovács P., Nyitrai J., Molnár. Vezetőedző: Zsigmond György

Kapcsolódó hírek