Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A 2012-es év első felének gazdálkodását értékelték, valamint több pályázat benyújtásáról döntöttek a városatyák. A képviselő-testület a nyári szünetet követően augusztus 29-én ült össze.

A Polgármesteri Tájékoztatót követően technikai módosítást eszközöltek az önkormányzat idei költségvetési rendeletén. Ezt követően tárgyalta a testület a település 2012. első féléves gazdálkodását. Az elmúlt időszakról szóló tájékoztatótóból a városatyák átfogó képet kaptak az Önkormányzat fél éves bevételeiről, kiadásairól. A büdzsé minkét oldala elmarad a tavalyi év ezen időszakához képest.
A testület arról is döntött, hogy a felsőoktatásban résztvevő hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok számára 2012/2013. tanévre is kiírja a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot, amely keretében a támogatás havi összegét pályázónként havonta 1000-5000 Ft/fő összegben állapítja meg az  önkormányzat. A pályázati felhívást több fórumon keresztül teszik majd elérhetővé az érintettek számára.
A grémium egyebek mellett arról is döntött, hogy támogatja az Innovatív iskolák fejlesztése című projekt keretében történő pályázati anyag benyújtását. E pályázaton a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola vesz részt. A projekt támogatásának intenzitása 100%, így önkormányzati önerőt nem igényel. A pályázat célja az iskola pedagógiai, szakmai munkájának fejlesztése. A projekt keretében mintegy 12 millió forint támogatás elnyerése lehetséges.
A testület meghatározta a 2012/2013-as esztendőben a Bayer Róbert Városi Kollégium és Élelmezési Központban indítható kollégiumi csoportok, valamint a Szent László Gimnáziumban és Közgazdasági Szakközépiskolában indítható osztályok számát. Az intézményekbe jelentkező tanuló létszám tekintetében a Kollégiumban szeptembertől 3 csoportot, a középiskolában pedig a kilencedik évfolyamon három gimnáziumi, két szakközépiskolai, illetve a 13. szakképző évfolyamon két osztályt indítanak.
A Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. a Zsóry fürdő tekintetében turisztikai célú pályázatot nyújt be a közeljövőben. Az ehhez szükséges tulajdonosi hozzájárulásról is pozitívan döntöttek a városatyák.
Az ülés témája volt a minden évben kötelezően megszervezendő közmeghallgatás is. Az Önkormányzat az idei közmeghallgatását 2012. november 15-én, csütörtökön 17 órakor rendezi meg a Közösségi Házban. A nyilvános fórum témája az Önkormányzat két éves tevékenységéről szóló tájékoztató, valamint a lakossági indítványok, vélemények lesznek.

Kapcsolódó hírek