Ugrás a tartalomhoz

Tanévnyitó a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Történelmi tanévnyitó ünnepséggel nyitotta meg az idei esztendőt a szeptember 1-jétől Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolaként működő intézmény. Az ünnepséget a Szent László templomban rendezték meg.

Az esemény elején a Jöjj, Szentlélek című egyházi ének közös eléneklése után dr. Medvegy János apát, plébános mondott köszöntőt, üdvözölte az új intézmény diákjait. Az ünnepségen részt vett Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője, aki beszédében kiemelte az alkalom történelmi jelentőségét. Az államtitkár szavai után dr. Fekete Zoltán polgármester mondta el köszöntő gondolatait, amelyben kifejezte az irányú reményeit, hogy a jövőben többletet tud nyújtani a diákoknak, a fiataloknak a katolikus szakképző iskola. Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester átadta dr. Medvegy János apát-plébánosnak, mint az Egri Egyházmegye képviselőjének az iskola kulcsait.
Az ünnepség egyik legfelemelőbb pillanataként dr. Medvegy János apát, plébános megáldotta és megszentelte az intézmény tantermi keresztjeit.
Ezt követően Csirmaz István igazgató megtartotta tanévnyitó beszédét, amelyben egyebek mellett felvázolta az első hét menetrendjét.
Az ünnepségen közreműködött a Szent Család Énekkara is. A 2012/2013-as tanévben 402 tanuló kezdi meg a középiskolai tanulmányait a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában.

Kapcsolódó hírek