Ugrás a tartalomhoz

Nyert az Egri úti Tagóvoda fejlesztésére beadott pályázat (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Három csoportszobával, tornateremmel, egészségügyi helyiségekkel bővül a közeljövőben az Egri úti Tagóvoda. A fejlesztésre az Önkormányzat mintegy 200 millió forint európai uniós támogatást nyert.

Az Önkormányzat a közelmúltban pályázatot nyújtott be az Egri úti Tagóvoda fejlesztésére, illetve bővítésére. Az európai uniós projekt sikeréről az elmúlt héten értesült a városvezetés.
Az Önkormányzat 200 millió forintot nyert az óvoda korszerűsítésére, amelyhez 40 millió forint önerőt kell biztosítania a városnak. A projekt révén három csoportszobával, tornateremmel, foglalkoztató és orvosi szobával, új mosdóhelyiségekkel bővül majd az Egri úti Tagóvoda. Az új épületszárny mellett a meglévő épületet is korszerűsítik, felújítják, így az óvodások a fejlesztés megvalósítása után egy modern, korszerű, otthonos intézménybe járhatnak majd.
Ez a fejlesztés jelentős szerepet játszik majd a nevelési intézmény életében, hiszen egy modern, a mai kornak megfelelő környezetet biztosít majd az óvodásoknak.
Jelenleg a támogatási szerződés előkészítése zajlik. A szerződés megkötését követően az Önkormányzat kiírja a szükséges közbeszerzési eljárásokat, amelyek lefolytatása után kezdődhet majd el a tényleges építkezés. Az elképzelések, tervek szerint jövő szeptemberben már a megújult és kibővült óvodában kezdhetik majd az évet a gyerekek.

Kapcsolódó hírek