Ugrás a tartalomhoz

Ballagási ünnepség

Mezőkövesd hírei

Három osztályban 64 tanuló ballagott el a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban.

Az iskola ballagási ünnepsége szentmisével kezdődött a Szent László templomban, melynek keretében dr. Ternyák Csaba egri érsek köszöntő levelét Szabóné Varga Ágnes, az oktatási intézmény hitoktatója olvasta fel. Az ünnepi szentmisét dr. Medvegy János apát-plébános celebrálta, melynek végén megáldotta a ballagási tarisznyákat. Ezt követően ünnepi műsorral folytatódott a ballagás, melynek keretében Kiss Gábor igazgató mondott beszédet.

Egy olyan ünnepi alkalom miatt gyűltünk ma össze, amely iskolánk életének évről évre megismétlődő szerves része, de diákjaink csak egyszer élhetik át ünnepeltként. A ballagásra minden végzős tanuló izgalommal és várakozással telve készül, hiszen ez az esemény az első jelentősebb állomás minden ember életében. A ballagás egy korszak lezárása, fordulópont diákjaink életében, hiszen elhagyni készülnek a szűkebb kis közösségüket és kinyílik számukra a világ. Elindulnak az önállósodás, a felnőtté válás útján" – emelte ki Kiss Gábor.

Ezt követően a kiemelkedően teljesítő végzős tanulókat jutalmazták, díjat adott át többek között Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője és dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere.

Az ünnepségen a ballagók nevében Czakó Gréta 12. G osztályos tanuló búcsúzott az iskolától, míg a végzősöket Tóth Beáta (9. E) búcsúztatta. Az ünnepség végén a végzős diákok megkapták a ballagási tarisznyát.

Az ünnepség után a résztvevők közösen átvonultak az oktatási intézménybe, ahol a ballagók még egyszer körbejárták az iskolát, majd a díszudvaron ünnepélyesen átadták az iskola zászlaját – melyre szalagot kötöttek – a jövőre végzős diákoknak.

B. K.

A Széchenyi-díjat ebben a tanévben Czakó Gréta (2/12. G), valamint Skarufa Bálint (3/11. D) vehette át.

Igazgatói dicséretben részesült Horváth Anasztázia Margit (3/11. E), Dávid Laura (3/11. E), Kiss Bendegúz (3/11. E), Dargai Gergely Bence (3/11. E), Tari Ruben Balázs (3/11. E), Szlávik István Károly (3/11. D) és Aranyosi Zalán István (3/11. D). Oktatói testületi dicséretet kapott Barta Martin (3/11. D).

Könyvjutalmat vehetett át Vereb Máté Tamás (2/12. G), Zsipi Sándor Csaba (2/12. G) és Veréb Máté (2/12. G). 

.

Kapcsolódó hírek