Ugrás a tartalomhoz

Emlékműsor

Mezőkövesd hírei

Hajdu Imre, a Mezőkövesdi Újság és a Kaptárkövek folyóirat korábbi főszerkesztője kapta a Kaptárkő-díjat, melyet a MAME 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett műsor keretében vehetett át.

Az esemény elején Csirmazné Cservenyák Ilona, a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesületének (MAME) elnöke köszöntötte a jelenlévőket és beszélt az 1849-es mezőkövesdi csatáról. Ezt követően a Budai Károly által összeállított zenés irodalmi műsort tekinthették meg a résztvevők, mellyel a 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékeztek. A prózai, verses, hangszeres, énekes produkcióban Budai Károly, Kisné Dudás Mária, Dinyési János, Takácsné Bozsik Anikó, Daragó Károly és Petrán Benedek szerepelt. Ezután a Kaptárkövek legújabb, 50. számát dr. Pázmándy László mutatta be, aki beszélt a folyóiratban szereplő irodalmi alkotásokról. A folytatásban Sebe Imre, a lap főszerkesztője adta át a Kaptárkő-díjat, melyet ebben az évben Hajdu Imre, a Mezőkövesdi Újság és a Kaptárkövek folyóirat korábbi főszerkesztője vehetett át. Ezután a közelmúltban elhunyt dr. Szedresi Istvánra emlékeztek a jelenlévők, Patkós Attila színművész többek között dr. Pázmándy László és dr. Árvai Judit alkotásait adta elő. Az esemény zárásaként a Matyó Kertbarát Egyesület közreműködésével megkoszorúzták Petőfi körtefáját a Hadasban.

Az ünnepi műsort a Kaptárkövek irodalmi folyóirat szerkesztősége és a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesülete szervezte március 15-én a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban.

B. K.

Kapcsolódó hírek