Ugrás a tartalomhoz

Évzáró értekezlet

Mezőkövesd hírei

Megtartotta idei utolsó ülését városunk képviselő-testülete december 20-án.

Dr. Fekete Zoltán polgármester tájékoztatója után a testület elfogadta az önkormányzat 2023. évi költségvetésének, valamint Mezőkövesd Településrendezési Eszközeinek módosításait. A városatyák megszavazták a fizetett parkolási rendszerről szóló önkormányzati rendelet változtatását, miszerint 2023. december 24-től 2024. január 1-jéig ingyenes lesz a parkolás Mezőkövesd teljes közigazgatási területén.

Emellett a testület megszavazta a helyi autóbusz-közlekedés ellátására vonatkozó közszolgálati szerződés módosítását is, melynek értelmében újabb egy évre hosszabbították meg a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.-vel kötött szerződést, a következő évben 20 millió forintot biztosít az önkormányzat a helyi autóbusz-közlekedés működtetésére.

Emellett a testület tagjai támogatást szavaztak meg a Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. számára a Széchenyi úti sportpálya fejlesztését érintő pályázathoz szükséges önerő kiegészítésére. A városatyák elfogadták továbbá a képviselő-testület 2024. első félévére vonatkozó munkatervét, valamint az önkormányzat 2024. évi belső ellenőrzési tervét is, majd önkormányzati ingatlanok hasznosításáról szavaztak a képviselők.

Az ülés végén dr. Fekete Zoltán polgármester az önkormányzat, a képviselő-testület nevében áldott ünnepeket és boldog új évet kívánt mindenkinek.

hmzs

Kapcsolódó hírek