Ugrás a tartalomhoz

Fergeteges előadás

Mezőkövesd hírei

Neil Simon: Pletykafészek című darabját mutatta be a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület (MASZK).

Felhőtlen szórakozást és kellemes kikapcsolódást kínált a mintegy két és félórás előadás. A fergeteges bohózatban a szereplők nagy átéléssel játszottak, a szereposztás tökéletes volt. A szereplők remek előadása jellemzte az estét, a humos jelenetek a darab végéig szórakoztatóak voltak. Kiemelkedő volt Leonard Ganz (Jacsó Tamás) monológja a házigazda szerepében. A nézőtéren helyet foglalók nevetéséből és az előadás utáni tapsviharból leszűrve, a közönség nagyon jól szórakozott. A bohózatban Kinczel Brigitta, Csótó Vivien, Jacsó Ágnes, Domán Dorina, Takács Norbert, Jacsó Tamás, Kis-Csabai János, Kis-Csabai Dávid és Kispál István lépett színpadra. A darabot Kinczel Brigitta rendezte.

– Szerintem most először fordult elő a MASZK történetében, hogy úgy választottunk darabot, hogy megkérdeztem, ki szeretne szerepelni. A jelentkezők számának függvényében választottam a darabot és tavasz végén kezdtük el a felkészülést, mely során voltak kisebb nehézségeink, de végül minden jól alakult és színpadra tudtunk állni – mondta Kinczel Brigitta, aki a bohózat különlegességéről is beszélt.

TÖRTÉNET | „Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak?” – így szól a közismert mondás és ez a darabra maximálisan igaz. New York alpolgármestere éppen a tizedik házassági évfordulóját ünnepli, érkeznek is sorban a baráti kör tagjai. Az önfeledt szórakozás helyett azonban azzal szembesülnek, hogy a feleség eltűnt, a személyzetnek nyoma veszett, míg a nagyszerű barát és gondos férj, tehát az alpolgármester a szobájában kuksol, miután egy pisztolylövéstől megsebesült. A botrányt kerülő vendégek, számtalan kitalált történettel próbálják leplezni a valóságot, de végül kénytelenek szembenézni vele.

A színdarab a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével került színre november 4-én a Közösségi Házban.

B. K.

Kapcsolódó hírek