Ugrás a tartalomhoz

Foltvarró találkozó

Mezőkövesd hírei

Huszonkettedik alkalommal szervezték meg a Foltvarrók karácsonyi találkozóját a Közösségi Házban.

Mintegy száztízen vettek részt az eseményen, az ország számos pontjáról érkeztek foltvarrók Budapesttől az Észak-kelet magyarországi régióig bezárólag.
 
– Huszonkét éve rendszeresen összejövünk, úgyhogy itt barátságok alakultak ki, ez egy nagy közösség lett, az összejövetelt már baráti találkozónak lehet tekinteni – mondta Bertháné Csirmaz Éva, a Matyóföldi Foltvarró Klub tagja, aki elmondta, hogy foltvarró technikákkal és olyan karácsonyi ajándék ötletekkel készültek, amit bárki elkészíthet az ünnepig, így saját készítésű ajándék kerülhet a fa alá.
 
A mezőkövesdi eseményen a szalagtechnikával foglalkoztak kiemelten.
 
– Ez egy különleges technika, az egyik fiatal foltvarró társunk, Molnár Zsuzsika magas szinten műveli ezt a kézműveságat. Szalagokból készít például angyalkákat, karácsonyi díszeket, úgy látom, hogy nagy sikere van – emelte ki Bertháné Csirmaz Éva, aki köszönetet mondott a Közösségi Ház vezetőjének és dolgozóinak, hogy minden karácsony és húsvét előtt segítenek megszervezni a rendezvényüket.
 
Kiemelte, hogy jövőre Egerben rendezik meg az országos foltvarró találkozót és már gyűjtik az anyagokat arra, hogy tombolatárgyakat készítsenek tavasszal, ezzel is segíteni szeretnék az egri foltvarrókat a sikeres megrendezésben.

JUBILEUM | A Matyóföldi Foltvarró Klub jövőre ünnepli megalapításának 25. évfordulóját, ennek apropójából is igyekeznek fiatalokat bevonni a klub tevékenységébe. Bertháné Csirmaz Éva a jubileumi év terveiről is beszélt.
 
– A terveink között szerepel egynapos varrónapok szervezése, mellyel kedvet szeretnénk csinálni a fiataloknak a foltvarráshoz. A jubileumot egy kicsit hozzákötjük az országos találkozóhoz, az ígéretek szerint ugyanis lehetőséget kapunk majd arra, hogy az Észak-kelet magyarországi foltvarrók, köztük mi is, bemutassuk a munkáinkat – mondta a klub tagja.
 
A Matyóföldi Foltvarró Klub összejöveteleit a Közösségi Házban tartják hétfő délelőttönként, fél 9-től 12 óráig. A klub tagjai szeretettel várnak minden érdeklődőt.
 
A mezőkövesdi találkozót, amely tombolasorsolással zárult, a Matyóföldi Foltvarró Klub szervezte november 18-án.

B. K.

Kapcsolódó hírek