Ugrás a tartalomhoz

Intenzív sebességmérés

Mezőkövesd hírei

Új helyszíneken lesz sebességmérés a mezőkövesdi járásban.

2023-ban érezhetően kevés személyi sérüléssel járó baleset történt a mezőkövesdi járásban, melyek legnagyobb arányban a sebességtúllépés miatt következtek be. A balesetek 28%-a sebességtúllépéshez kötődött.

– Az idei adatok már nem ennyire szerencsések, igencsak érezhető balesetszám-növekedés tapasztalható. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is nagy figyelmet kap a sebességmérés, az ellenőrzés, folyamatosak az akciók. Az ellenőrzések eredményessége, a balesetek visszaszorítása érdekében a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság változtatni fogja a sebességmérő pontjait, a lakosság által már megszokottak helyett új pontokon, helyszíneken történnek majd mérések. Nem bírságolni akarunk, hanem meg kell felelnünk az Európai Unió sérüléssel vagy halállal járó balesetek számának visszaszorítását célzó előírásainak" – mondta el dr. Varga László, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője.

A rendőrkapitány hozzátette, hogy az előírásoknak megfelelően jelenleg napi négy órában kell sebességellenőrzést végezniük.

Dr. Varga László elmondta, hogy míg korábban 2000 körüli esetben regisztráltak sebességtúllépést, ez a szám jelenleg eléri az 5700-at, ezért kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat és megfelelő sebességgel közlekedjenek.

hmzs

Kapcsolódó hírek