Ugrás a tartalomhoz

Két győzelem a hétvégén

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

A Mezőkövesd Zsóry FC és a Mezőkövesdi KC is győzött a hétvégén lejátszott találkozón.

Az OTP Bank Ligában 4. helyen álló Debreceni VSC csapatát látta vendégül a Mezőkövesd Zsóry FC felkészülési mérkőzésen. A március 23-án rendezett zárt kapus edzőmeccsnek a Zsóry Edzőcentrumban adott otthont. A 2x35 perces összecsapáson az első félidőben csak helyzetekig jutottak a felek, viszont fordulás után a hazaiak Ugrai révén betaláltak az 53. percben, így a mérkőzést a Mezőkövesd együttese nyerte meg 1-0-ra.

A kövesdi gárda a bajnokságban legközelebb a bajnoki címvédő és listavezető Ferencvárost látja vendégül. A találkozó március 31-én, vasárnap 18 órakor kezdődik majd a Városi Stadionban.

A 11. helyen álló Vecsési KKFT. csapatát fogadta városunkban a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese március 23-án. Jól kezdődött a találkozó hazai szempontból, az 5. percben Kátai gólja után 4-2 volt az állás. Ezt követően viszont a vendégek játszottak jobban és pontosabban, ennek eredményeként megfordították az állást, 12 perc után már 8-5-re vezettek. A folytatásban állandósult a 2-3 gólos különbség a csapatok között, viszont a 20. percben utolérte ellenfelét az MKC, ekkor 10-10 volt az eredmény. Az utolsó 10 percet 6-4-re megnyerték a látogatók, így 16-14-es előnnyel vonulhattak pihenőre. Fordulás után egy 4-0-ás sorozattal kezdett a kövesdi együttes, majd ezután is lendültben maradtak a hazaiak, így a 45. percben Vincze gólját követően 26-21 volt az állás. A folytatásban állandósult a 4-5 gólos különbség, majd a hajrában még egy fokozattal feljebb kapcsolt az MKC és végül nyolcgólos, 38-30-as győzelmet aratott. A hazaiak közül Vincze 7 góllal, míg a vendégeknél Angebrandt 9 találattal lett a legeredményesebb játékos.

Az MKC 22 forduló után a 4. helyen áll a tabellán 28 ponttal. A csapat legközelebb március 29-én lép pályára a listavezető Győri ETO-UNI FKC Kft. vendégeként. A bajnoki találkozó pénteken 19 órakor kezdődik a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek