Ugrás a tartalomhoz

Két győzelem és egy vereség

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

A Mezőkövesdi KC és a Mezőkövesd Zsóry SE sakkcsapata magabiztosan győzött, míg a Mezőkövesd Zsóry FC szoros mérkőzésen alulmaradt a hétvégén rendezett bajnoki találkozón.

A kövesdi labdarúgók a követlen rivális Kisvárda Master Good együttesét látták vendégül az OTP Bank Liga 21. fordulójában február 17-én. A mérkőzés nagyszerűen kezdődött hazai szempontból, hiszen Drazic büntetőből szerzett találatával már a 3. percben előnybe kerültek a vendéglátók. Ezt követően kiegyenlített játék zajlott a pályán, majd a szabolcsiak is eljutottak helyzetekig. A 28. percben egyenlítettek a vendégek Filipovic találatával, míg az 57. percben Cipetic talált a kapuba távolról, így a Kisvárda 2-1-re megnyerte a találkozót.

A Mezőkövesd Zsóry 21 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 16 ponttal. A kövesdi csapat legközelebb február 23-án, pénteken 20 órakor az MTK Budapest vendégeként lép majd pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Mezőkövesdi KC az alsóházban helyet foglaló Fejér-B.Á.L Veszprém U21-es csapatával találkozott február 17-én a Városi Sportcsarnokban. Az első percek kiegyenlített játéka után az MKC elkapta a fonalat és fokozatosan növelte előnyét, negyedóra után 13-8 volt az állás. A kövesdiek ezt követően is pontosabban játszottak, így a 22. percben már nyolc góllal vezettek, melyet meg is őriztek a szünetig. Fordulás után a vendégek felzárkóztak hat gólra, de ettől jobban nem tudták megközelíteni a Mezőkövesdet. A hazaiak végül kilencgólos, 40-31-es győzelmet arattak.

Az MKC 18 fordulót követően 24 ponttal a 4. helyen áll a tabellán és legközelebb az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapatának vendégeként lép majd parkettre. A bajnoki találkozó február 25-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a szegedi Pick Akadémiai Csarnokban.

A Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt sakkcsapata a 7. helyen álló Diósgyőri VTK együttesét látta vendégül február 18-án, az NB II.-es bajnokság Barcza csoportjában. A mérkőzés nagyon jól alakult kövesdi szempontból, hiszen Becskei Zoltán, Zelei Zoltán, Hevesi Zoltán és Kántor József is győzött, ezen kívül hét táblán született döntetlen. A mezőkövesdiek ennek köszönhetően 7,5-4,5 arányban megnyerték a mérkőzést.

A kövesdi csapat a győzelemnek köszönhetően fellépett a dobogó harmadik fokára, 4 fordulót követően 23,5 ponttal és 4 csapatponttal áll a tabellán. A Mezőkövesd Zsóry sakkozói legközelebb március 3-án, vasárnap 10 órakor ülnek majd asztalokhoz, a Kazincbarcika VSC vendégeként.


B. K.

Kapcsolódó hírek