Ugrás a tartalomhoz

Szabadságvesztés és eltiltás

Mezőkövesd hírei

Több mint másfél éves felfüggesztett szabadságvesztésre és három és féléves közúti járművezetéstől történő eltiltásra ítélte a Mezőkövesdi Járásbíróság azt a sofőrt, aki 2022 őszén közúti balesetet okozott városunkban, derült ki a Miskolci Törvényszék sajtóközleményéből.

A terhelt 2022 októberében a megengedett sebességet jelentősen túllépve 93 km/h sebességgel közlekedett Mezőkövesden, melynek során késedelemmentesen észlelte az úttesten kocogva áthaladó sértetett, ezért fékezett, de a sebesség túllépése miatt nem tudott megállni és elütötte a sértetett, aki a helyszínen életét vesztette, olvasható a közleményben.

A Mezőkövesdi Járásbíróság egy év nyolc hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre és három év hat hónap közúti járművezetéstől történő eltiltásra ítélte a terheltet, aki az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, őt a bíróság közúti baleset okozása vétségében mondta ki bűnösnek, tették hozzá. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, azonban nem jogerős, mivel az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fent a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, derült ki a sajtóközleményből.

B. K.

Kapcsolódó hírek