Ugrás a tartalomhoz

Kettőből kettő (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Békési FKC 23-22 (10-12)

Minimális különbségű győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata a bajnokságban. Együttesünk a jó erőkből álló Békés gárdáját múlta felül egyetlen találattal.

Az NBI/B Keleti csoportjának második fordulójában az együttesünkhöz hasonlóan NB I-es múlttal rendelkező viharsarki alakulat látogatott Mezőkövesdre szeptember 29-én. Az MKC a második győzelmének megszerzéséért, míg a látogatók az első pontjaik begyűjtésének reményében léptek pályára a Városi Sportcsarnokban. Az összecsapás elején csapatunk kezdett jobban, de Mohácsiék szívósan küzdöttek és nem engedték nagyon meglépni Feketééket, így a 10. percben 5-3-as kövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. Kézilabdázóink ezt követően megtorpantak és a hullámvölgyet kihasználták a vendégek, akik a 14. percben átvették a vezetést 7-6-ra. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a felek, így a záró 10 percet 8-8-as állásnál kezdték meg a csapatok. Az MKC védekezése a továbbiakban is jól működött, azonban Kleisék támadásban nem találták a ritmust. Kézilabdázóink a félidő utolsó harmadában csak kétszer tudták bevenni a kiváló formában védő Domokos kapuját, míg a vendégek négyszer mattolták a kövesdi hátsó alakzatot, így a békési gárda 30 perc után két gólos előnyre tett szert.
A második felvonás elején villámrajtot vettek Trivkovicsék, ennek eredményeként Zsigmond György tanítványai megfordították az eredményt. A védekezés hatékonyan működött, Kovács pedig több bravúrt is bemutatott a gólvonal előtt, emellett az MKC támadásban is jelentősen feljavult, így kézilabdázóink a 45. percben már 19-15-re vezettek. A vendéggárda annak ellenére sem tudott tapadni az MKC-ra, hogy kettős emberelőnyben játszhatott, hiszen Bánék a jó védekezés mellett még ekkor is be tudták venni a békési kaput. A folytatásban azonban elfogyott a lendület és újra sok hiba jellemezte a kövesdi támadójátékot, amit jól mutat, hogy a félidő második felében mindössze négy hazai találat született. Gávai Ferenc együttese lassan dolgozta le a hátrányát, amely csak a mérkőzés utolsó percében olvadt egy gólra. A rendkívül izgalmas végjáték záró támadását a vendégek vezették, azonban az MKC hősies védekezéssel megőrizte a minimális előnyét, így a lefújás után együttesünk ünnepelhette a két pont megszerzését. Kézilabdázóink két fordulót követően két győzelemmel, azaz 4 ponttal állnak a tabella 4. helyén. Feketéék csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a Balmazújváros, Nyíregyháza, Ózd alkotta hármas mögé.


„Szomszéd” rangadó

Zsigmond György csapata legközelebb újra hazai környezetben szerepel majd a pontvadászatban. Benisék a szomszédvár Eger csapatát látják vendégül október 6-án, szombaton. A rangadó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzés előtt két órával a két klub ifjúsági csapatai mérik össze a tudásukat.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Békési FKC 23-22 (10-12)
Mezőkövesd, 600 néző, Játékvezetők: Heim, Jolántai
MKC: Tóth, Kovács J. (kapusok), Fekete L. 1, Molnár F. 1, Benis 6, Kleis 4, Mazák 5, Trivkovics 2, Zele, Zsigmond Á. 3, Kovács P., Bán 1, Nyitrai. vezetőedző: Zsigmond György
BFKC: Domokos (k), Kovács A. 7, Kardos 2, Varga Attila, Molnár S. 1, Polgár, Gazsó, Varga Antal 2, Mohácsi 6 (2), Kósa 1, Ambrus 2, Győri 1 (1), Roczó, Molnár Z. Vezetőedző: Gávai Ferenc
Hetesek: 2/0 ill. 4/3
Kiállítás: 8 ill. 4 perc

Kapcsolódó hírek