Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi éremeső a Zsóry Kupán (videóval)

Mezőkövesd hírei

Nagyszerű eredményeket értek el a Mezőkövesd Zsóry SE és az UMEI Teknőcök úszói a városunkban megrendezett Zsóry Kupán. A tizenharmadik alkalommal lebonyolított megmérettetésen közel 150 úszó vett részt.

A Zsóry Gyógy-és Strandfürdőben megrendezett úszóversenyen a házigazda Mezőkövesd Zsóry SE és a szintén városunkat képviselő UMEI Teknőcök úszói mellett Budapestről, Encsről, Jászapátiból, Gyöngyösről, Szerencsről, Miskolcról és Salgótarjánból érkeztek csapatok október 5-én. A 10 résztvevő egyesület színeiben hat korcsoportban összesen 148 úszó mérte le a tudását a fedett uszodában.
„Az indulók 100 m-es távon mind a négy úszásnemben, tehát pillangó, hát, mell és gyorsúszásban egyaránt összemérik a tudásukat a versenyen. Ezen kívül Zsóry Lajos és Schumy Géza emlékére 133 m-es vegyes úszásban szintén medencébe szállnak a résztvevők. A két emlékszám mellett különdíjban részesül továbbá a legfiatalabb lány és fiú induló is.” – emelte ki Polgár Sipeki Éva, a Mezőkövesd Zsóry SE úszószakosztályának a vezetője.


Közel 30 kövesdi érem

A Mezőkövesd Zsóry SE és az UMEI Teknőcök úszói egyaránt jól szerepeltek a rangos versenyen és számos éremmel, illetve pontszerző hellyel fejezték be szereplésüket a Zsóry Kupán.
Az MSE-Zsóry sportolói közül 26 úszó nevezett a versenyre. A legeredményesebben Lukács Máté szerepelt, aki minden dobogós helyezésből begyűjtött egyet, emellett egy 4. és egy 6. hellyel büszkélkedhet. Jakab Kristóf szintén elindult minden versenyszámban és három úszásnemben is a 10. pozíciót szerezte meg. Kis-Csabai Nóra ugyancsak jól teljesített, hiszen egy arany és egy bronzérmet vehetett át az eredményhirdetésen. Ördög Rebeka egy 4. és egy 6. hellyel, míg Leczó József egy 5. és egy 6. helyezést tudott megcsípni. Rajtuk kívül Kardos Eszter - 100m hát, 6. hely- és Polgár Péter - 133m vegyes, 4. hely- végzett pontszerző pozícióban.
Az UMEI Teknőcök szintén népes táborral, összesen 28 úszóval képviselték az egyesületet és városunkat. Az úszók alaposan kitettek magukért, hiszen több mint 20 érmet szereztek a rangos viadalon. A legeredményesebb versenyző Molnár Károly lett, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott és három arany mellett egy ezüstérem tulajdonosa lett. Gyenes Balázs a dobogó minden fokára felállhatott, míg gyorsúszásban 4. lett. Ongai Ábel egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel, míg Bárány Zsófia két ezüst mellett egy 3. és egy 4. helyezéssel gazdagodott. Tuza Vanessza egy 2. helyezéssel, két 3. hellyel és egy 4. hellyel zárta szereplését. Lukács Bálint három számban is bronzérmes lett, továbbá pillangón egy 4. helyet szerzett. Szabó Botond egy-egy 2., 3, és 6. helyezést ért el, míg Újvári Éva egy bronzéremmel és két 4. hellyel fejezte be a szereplését. Az említett sportolókon kívül Prókai Blanka egy bronzérem mellett, egy 5. és 6. helyet ért el, ezen felül Vámos Tibor szerzett még érmet, aki pillangóúszásban állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Pajtók Csanád két 5. hellyel és egy 6. pozícióval, Kosztrub Vanda egy 5. és 6. helyezéssel, továbbá Jablonkai Laura egy 4. és 5. helyezéssel fejezte be a versenyt. Három sportoló, Melczer Nóra 4., Csontos Dominik 5. és Bencsik Bianka 6. helyének köszönhetően végzett pontszerző helyen a Zsóry Kupán.


Két különdíj maradt Kövesden

A Zsóry Kupán négy különdíj talált gazdára. A legfiatalabb úszó kategóriában a lányoknál Kis-Csabai Nóra, a Mezőkövesd Zsóry SE sportolója, míg a fiúk között a Teknőcöket erősítő Ongai Ábel lett a győztes. A Schumy Géza emlékére megrendezett 133 m-es vegyes úszást a Varnyu Eszter nyerte meg, míg a Zsóry Lajos emlékére indított futamban Varnyu Iván lett a győztes. A kiemelkedően szereplő úszók a gyöngyösi Parafa Úszó Klub tagjaiként állhattak a dobogó tetejére.

Kapcsolódó hírek