Ugrás a tartalomhoz

Dobogót érő győzelem (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Nyíregyháza-Nyír-Komplett 33-27 (16-10)

Magabiztos győzelemmel fejezte be őszi bajnoki szereplését városunk felnőtt kézilabdacsapata.

 

Az NBI/B Keleti csoportjának 11. játéknapján a 4. helyen álló szabolcsi gárda látogatott Mezőkövesdre december 1-jén. A két együttes egy igazi felsőházi rangadóval zárta az őszt, hiszen az MKC és a Nyíregyháza egyaránt 16 ponttal várta az utolsó fordulót.

Az összecsapás elején a vendégek játszottak hatékonyabban és Tarnavölgyi vezérletével 5-2-re megléptek a 8. percben, így Zsigmond György már a találkozó elején kénytelen volt időt kérni. Kézilabdázóink teljesítménye ezt követően szinte egy varázsütésre megváltozott. Kleisék védekezése feljavult, melynek eredményeként a Bécsi Jánost is soraiban tudó vendégek 12 perc alatt mindössze egy gólt tudtak lőni, míg a túloldalon együttesünk Fekete és Molnár vezérletével kiemelkedő produkciót nyújtott támadásban. Kézilabdázóink összesen kilenc alkalommal vették be a látogatók hálóját, így 10 perccel az első félidő vége előtt 11-6 állt az eredményjelzőn. A vendégek az első játékrész hajrájában valamelyest magukra találtak, de ez mindössze annyira volt elég, hogy a két csapat között nem nőtt tetemesre a különbség. Csapatunk nagyszerű teljesítményére a kiváló formában védő Kovács János tette fel a koronát, aki a rengeteg ziccer és átlövés hárítása mellett Varga időn túli büntetőjét is kivédte.

Fordulás után ismét a vendégek kezdtek jobban, akik alig két perc alatt ledolgozták a hatgólos hátrányuk felét, majd ezután rövid ideig felváltva estek a gólok. Az MKC 19-15-nél ismét megrázta magát és egy 5-1-es szériával igyekezett feledtetni a szünet utáni gyengébb kezdést.  Kézilabdázóink a remek szakasznak köszönhetően a 42. percben 24-16-ra vezettek, így nyugodtan várhatták a találkozó záró szakaszát. Bartha Dénes gárdája a folytatásban minden igyekezete ellenére képtelen volt öt gólnál jobban megközelíteni Feketééket, akik a játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattak a felsőházi rangadón.

Egy pontra az elsőtől
Miután a listavezető Balmazújváros 23-22-es vereséget szenvedett a Törökszentmiklóstól, helycsere történt az első két helyen. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei gárda 19 ponttal áll az első helyen, így őszi bajnokként várhatják a tavaszi folytatást. Feketéék a sikernek köszönhetően az ezüstérmes pozícióban álló Balmazújvárossal karöltve 18 ponttal fejezték be a bajnokság első felét, így csapatunk hátránya mindössze egy pont a listavezető Törökszentmiklós mögött.

Jön a Tata
Zsigmond György együttese még egy tétmérkőzést fog lejátszani ebben az évben. Kézilabdázóink a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NBI/B Nyugati csoportjában remekül szereplő dunántúli gárdáját látják vendégül Mezőkövesden. A két csapat december 12-én, szerdán 18 órakor lép pályára a Városi Sportcsarnokban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Miután a két csapat azonos osztályban szerepel az MKC kizárólag győzelem esetén juthat a legjobb 8 közé a sorozatban.

Dobj egy macit a szeretet jegyében!

A kupatalálkozón egy jótékonysági akcióra is sor kerül. A Mezőkövesdi KC és a Magico Ultras szervezésében a korábban nagy sikert arató Dobj egy macit akciót rendezik meg, mellyel a rászoruló gyermekek karácsonyát szeretnék boldogabbá varázsolni. Kérjük, aki teheti, vegyen részt a nagyon szép kezdeményezésben és segítsen szebbé tenni a gyermekek Karácsonyát!
 

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesdi KC - Nyíregyháza-Nyír-Komplett 33-27 (16-10)
Mezőkövesd, 650 néző, vezette: Baranyi, Szloska

MKC: Kovács J., Tóth, Sipos (kapusok), Fekete L. 8, Molnár 7 (3), Benis 5, Kleis 2 (1), Trivkovics 5, Mazák 2, Zsigmond Á. 1, Kovács P. 2, Bán, Kaló 1, Fekete D., Nyitrai J. Vezetőedző: Zsigmond György

NYKSE: Gadnai, Tamási, Oross (kapusok), Tarnavölgyi 2, Vasas 1, Szűcs 4 (1), Braun 1, Erdős, Bécsi 4, Varga 4, Burszacs 8, Dancs, Kovács Á. 2, Dobos, Szőlősi 1. Vezetőedző: Bartha Dénes
 
Hetesek: 4/4 ill. 5/2
Kiállítás: 10 ill. 10 perc 

Kapcsolódó hírek