Ugrás a tartalomhoz

Az elkövetők végig sem gondolhatták tettüket, máris rendőrkézre kerültek

Mezőkövesd hírei

Eljárás indult a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt a Modine Hungária Kft. feljelentése alapján. Az ismeretlen tettes 1 db Weco discovery típusú hegesztő berendezést tulajdonított el az üzemcsarnok területéről, mellyel kb. 1.200.000 Ft értékű kárt okozott a Kft.-nek.

A február 13-ai feljelentést követően az alapos nyomozói munka eredményeként február 14-én házkutatás során feltalálásra, és lefoglalásra került két db hegesztő berendezés, mellyel a kárérték meghaladta a kétmilliós összeget. P.Sz. 25 éves fiatalember, a Kft. dolgozója beismerő vallomást tett. Szándéka szerint az interneten adta volna el a hegesztőket. A termékek megvételére két jelentkező is akadt, ám a rendőrök még épp idejében léptek közbe, így az adás-vétel meghiúsult.
Az elkövető cselekményéért 1-től 3 évig terjedő szabadságvesztéssel számolhat.

Február 13-án a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály járőrei szolgálatuk ellátása során három személyt igazoltattak a Szomolyai úton. A gyanús személyek két, rogyásig megpakolt kerékpárt toltak. Előkerült 35 db szőlőkaró, különböző méretű deszkák, ásólapát, 3 db vödör, kaszapenge, kályhacső. Az elkövetők lebukásuk során beismerték tettüket, melyről a kapitányságon vallomást tettek. A közös szerzemény - melyet Mezőkövesd külterületén lévő un. Vadászkürt-dűlőből tulajdonítottak el - nem kerülhetett szétosztásra, s a méhben sem tudták értékesíteni a fémeket.
A hatóság szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás vétsége miatt indított eljárást T.R. 20 éves mezőkövesdi lakosú férfi, F.Cs.E. 45 éves mezőkövesdi lakosú nő, valamint B.Z. 15 éves mezőkövesdi fiatalkorúval szemben.
Nevezettek tettükért 2 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek