Ugrás a tartalomhoz

Zarándoklat a magyarságért (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A magyarság megmaradásáért szervezett lovas zarándoklatot a mezőkövesdi Varga Lajos és a csíkszentimrei Szántó Zsolt. A zarándoklat tagjai Budapesttől-Csíksomlyóig lovagolnak a nemzeti összetartozás jegyében.

A zarándoklat április 18-án indult Biatorbágyról, majd a Normafánál és az Anna-réten fogadták a lovasokat, akik ezt követően az Országházba is ellátogattak, ahol megtekintették a Szent Koronát. A menet tagjai április 20-án szétváltak. Chemez Farkas, a Világ Győzelmes Királynője Úton zarándokol társaival, és a lovasokkal, míg a Mezőkövesdet is érintő Mária úton Székely Zsolt és Faragó István vezetésével haladnak a zarándokok Csíksomlyóra, a búcsú helyszínére. A menet tagjai a mintegy 900 km-es úton minden településen a nemzeti összetartozásra és a magyarság fennmaradására hívják fel a településeken élők figyelmét.


Polgármesteri fogadás

A zarándokok április 23-án érkeztek Mezőkövesdre a Kispipa Étteremhez, ahol dr. Fekete Zoltán polgármester fogadta és köszöntötte a menet tagjait. A zarándokok egy napos pihenőt követően Bogács és Kisgyőr felé folytatják majd az útjukat április 25-én. A két lovas zarándokcsoport május 16-án találkozik Tolvajos-tetőn, ahonnan együtt érkeznek meg a május 18-ai csíksomlyói búcsúra. A zarándokok egy nappal később ellátogatnak Gyimesközéplokra, az 1000 éves határhoz.

Kapcsolódó hírek