Ugrás a tartalomhoz

Egy pontra az álomtól (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Putnok VSE – Mezőkövesd-Zsóry 2–3 (2–1)

Óriási lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé városunk felnőtt csapat. A megyei rivális Putnok otthonában aratott győzelemnek köszönhetően labdarúgóink mindössze egyetlen pontra vannak a bajnoki címtől.

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 27. játéknapján a 12. helyen álló Putnok otthonába látogattak Bogdányék május 18-án. A tabellát vezető együttesünk a feljutásért, míg az Észak-borsodiak az NB II-ben maradásért, illetve az osztályozós helyekért vívnak hatalmas harcot. A két csapat tehát ellentétes célokért küzd a bajnokságban, viszont az említett célok eléréséhez mindkét csapatnak égetően szüksége lett volna a győzelem megszerzése éppen ezért nagy küzdelemre és nyílt sisakos találkozóra lehetett számítani. A kiemelten fontos összecsapás előtt óriási volt az érdeklődés a kövesdi szimpatizánsok részéről is. A találkozónak egy szurkolói busz mellett több tucat autóval vágtak neki a kövesdi drukkerek, így a sporttörténeti siker kapujában álló együttesünk nem szenvedett hiányt a buzdításban. A Matyó Brigád vezetésével mintegy 200 mezőkövesdi szurkoló igyekezett győzelembe hajszolni a kedvenceket.


Rossz kezdés

A mérkőzés elején alaposan beragadtak labdarúgóink, a Putnok saját kapuja elé szögezte Szántaiékat. Az óriási elánnal kezdő gömöriek Illés révén már az ötödik percben mattolták a kövesdi védelmet és megszerezték a vezetést. A korai gól megfogta együttesünket, a hazaiak bátran játszottak és többször próbálkoztak kapura lövéssel. Koszta Péter gárdája a nagy rohamozásnak köszönhetően a 18. percben ismét megzörgette a hálót, miután egy szép akció végén Pavlov vette be Szántai kapuját, így a vendéglátók alig 20 perc alatt két gólos előnyre tettek szert. Csapatunk ezt követően viszont magára talált. A mérkőzésen végig töretlen lelkesedéssel buzdító kövesdi drukkerek támogatása mellett Véber György együttese átvette a játék irányítását és lélektanilag nagyon jó pillanatban faragott a hátrányából. A nagyszerű formában futballozó Bognár kis területen három védőt is becsapott a 16-oson belül és miután tisztára játszotta magát éles szögből kilőtte a kapu bal alsó sarkát a 26. minutumban. A játékrész második felében mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de egyik csapat sem tudta a vonal mögé „passzírozni” a labdát, így a szünetben egy gólos hazai előny állt az eredményjelzőn.


Fordítás 20 perc alatt

A második félidő egy hatalmas putnoki lehetőséggel kezdődött, azonban a hazai támadó tiszta helyzetben mintegy 7-8 méterről a kapu fölé bombázott. A kihagyott ziccer megbosszulta magát ugyanis labdarúgóink ismét támadásba lendültek és Bognár 51. percben szerzett egyenlítőgólja után egyértelműen együttesünk akarata érvényesült. Bagiék gyorsan, pontosan és kombinatívan szőtték a támadásaikat, az Észak-borsodiak jobbára csak „üldözték” a labdát. A 65. percben aztán kövesdi örömmámorban úszott a Várady Béla Sportközpont, miután Petneházi lőtt higgadtan a hazaiak hálójába, így csapatunk 2-0-ás hátrány után fordítani tudott és előnnyel várhatta az összecsapás utolsó 25 percét. Labdarúgóink a folytatásban is nagy fölényben játszottak és többször is bebiztosíthatták volna a győzelmüket. A helyzetek ugyan kimaradtak, de ez nem bosszulta meg magát, mivel a hazaiak képtelenek voltak fogást találni a fantasztikusan játszó csapatunkon, ennek eredményeként Bogdányék begyűjtötték a rendkívül fontos bajnoki pontokat a megyei rangadón. Csapatunk a sikernek köszönhetően karnyújtásnyira kerültek az aranyéremtől és az első osztályba jutástól, mivel a riválisok közül a Vasas 4-1-re kikapott Orosházán, míg a Békéscsaba pontot veszített a Debrecenben.


Fergeteges ünneplés

A lefújás után óriási ünneplés vette kezdetét a csapat tagjai a szurkolókkal közösen több mint félóráig ünnepelték a fényes sikert. Az ünneplés nem ért véget Putnokon, ugyanis a lelkes szurkolók Bükkábrányban bevárták Hegedűséket és a „szomszédban” folytatták tovább közösen a diadalittas ünneplést, mellyel még felejthetetlenebbé varázsolták a csodálatos estét.




Egy pontra a feljutástól

Csapatunk két fordulóval a zárás előtt 55 ponttal áll az élen, az 52 pontos, de egy találkozóval többet számláló Békéscsaba előtt. A Vasas az elmúlt hetekben zsinórban harmadszor botlott, így már csak a 3. helyen áll a tabellán 49 ponttal, igaz, a fővárosiak csapatunkhoz hasonlóan a Békéscsabától eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. Abban az esetben, ha labdarúgóink a Cegléd elleni hazai találkozón  legalább egy pontot megszereznek, bebiztosítják az aranyérmet, ami óriási fegyvertény lenne, hiszen Mezőkövesd felnőtt csapata korábban még sohasem szerepelt a legmagasabb osztályban.
A sporttörténeti sikerrel kecsegtető Mezőkövesd Zsóry SE – Ceglédi VSE összecsapást május 26-án, vasárnap rendezik meg. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Putnok VSE – Mezőkövesd-Zsóry 2–3 (2–1)
Putnok, 500 néző. Vezette: Bognár T. (Lémon, Márton Zs.)
PVSE: Efendic – Kelemen L., Morar, Bjelkanovics, Polényi – Üveges (Elek B., 58.), Zabos, Illés R. Mayor (Stanciu, 68.) – Monyók (Kerékgyártó, 51.), Pavlov. Vezetőedző: Koszta Péter
MSE: Szántai – Hegedűs Cs., Szalai V., Kardos, Éles – Bényei (Bagi, 31.), Bognár I., Farkas B., Petneházi – Hamar Á. (Farkas J., a szünetben), Menougong (Bogdány, 89.) Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Illés R. (1–0) az 5., Pavlov (2–0) a 18., Bognár I. (1–2) a 26., Bognár I. (2–2) az 50., Petneházi (2–3) a 65. percben

 

Az élcsoport állása

 

1.

     

MEZőKÖVESD ZSÓRY SE

 

28

   

17

   

4

   

7

   

55

   

32

   

23

   

55

       
 

 

2.

     

BÉKÉSCSABAI ELőRE 1912 SE

 

29

   

14

   

10

   

5

   

53

   

38

   

15

   

52

       
 

 

3.

     

VASAS

 

28

   

15

   

4

   

9

   

45

   

33

   

12

   

49

   


 

Kapcsolódó hírek