Ugrás a tartalomhoz

Erősödik az MKC

Mezőkövesd hírei

Jelentős mértékben erősödött a Mezőkövesdi KC játékoskerete az elmúlt napokban. Az első osztályú pontvadászatra készülő kézilabdázóink Pécsről, Tatabányáról és Ceglédről egyaránt igazoltak játékosokat, miközben a tavalyi csapatból többen is meghosszabbították a szerződésüket.

A férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában bajnoki címet szerző csapatunk vezetői gőzerővel dolgoznak a játékoskeret megerősítésén. A biztos bennmaradás kiharcolását zászlajára tűző klub vezetői első lépésként egy évvel meghosszabbították a csapatot az élvonalba kormányzó Avar György vezetőedző szerződését, így jövőre is a szakember végzi majd az együttes felkészítését.
A bajnoki cím megszerzésében kulcsszerepet játszó kézilabdázók közül Kovács János, Fekete László, Darkó Trivkovics, Marian Kleis, Benis Bence, Gyuris Patrick és a következő évet majd kölcsönben kezdő Tóth Koppány is biztosan tagja lesz az élvonalba jutott csapatnak. Az érkezők mellett távozók is vannak az együttesnél, miután eldőlt, hogy Nyikes Csaba mellett Varga Attila és Marek Kovacech sem marad Mezőkövesden.


Meghatározó játékosok érkeztek


Mikulás Gábor, az MKC elnöke mindeközben négy jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező játékossal egyezett meg a közös folytatásról. A sikeres tárgyalások eredményeképpen városunkba igazolt Kiss Olivér Tatabányáról, Grünfelder Péter, Kurbely László és Szepesi István Pécsről, valamint a mezőkövesdi nevelésű Dobó Zsolt, aki a Pécshez és Tatabányához hasonlóan szintén NB I-es Ceglédről tette át a székhelyét Mezőkövesdre.
Kiss Olivér Szegeden kezdte a pályafutását és kapus poszton vethető be. A 26 esztendős hálóőr már 17 évesen bemutatkozott a felnőttek között az NB I-ben. A rutinos kapus Szeged után Izlandon játszott másfél évig, majd hazatérését követően többek között Kecskeméten védett, míg az előző évben a Tatabánya hálóőreként kergette őrületbe az ellenfelek játékosait. Kiss Olivér kvalitásait jól mutatja, hogy tagja volt a serdülő, az ifjúsági és a junior magyar válogatottnak.
A mezőkövesdi Dobó Zsolt 10 éves „távollét” után tért vissza nevelőegyesületéhez. A 26 esztendős átlövő 2003-tól 2008-ig a PLER KC csapatát erősítette, majd négy évig Kecskeméten kézilabdázott. A rutinos, védekezésben is bevethető játékos a legutóbbi évben Cegléden játszott, ahol 13 mérkőzésen 44-szer volt eredményes.
A pécsi trió tagjai közül Szepesi István volt a legeredményesebb tavaly, miután az alapszakaszban és a rájátszásban összesen 114-szer volt eredményes. A 23 esztendős dunaújvárosi nevelésű balszélső, nevelőegyesülete mellett a mecsekaljai klubban kézilabdázott.
A beállós poszton bevethető Grünfelder Péter 88-szor vette be az ellenfelek kapuját az előző évben. A 22 esztendős játékos a pécsi időszakot megelőzően Siklóson, illetve a Pick Szeged együttesében szerepelt.
Kurbely Lászlót jobbátlövőként veheti majd számításba Avar György. A 24 esztendős kézilabdázó Nyíregyházán kezdte a pályafutását, majd Szepesihez hasonlóan végigjárta a Dunaferr korosztályos csapatait egészen a felnőtt együttesig és nevelőegyesületéből igazolt Pécsre. Az átlövő az előző évben 86 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját.

Kapcsolódó hírek