Ugrás a tartalomhoz

Matyó-Pünkösd Kupa (videóval)

Mezőkövesd hírei

Színes és gazdag éremeső. Ez jellemezte a mezőkövesdi úszók szereplését a Matyó-Pünkösd Kupán. A nagy hagyományokra visszatekintő nemzetközi úszóversenyt május 24-én rendezték meg a Zsóry Gyógy és Strandfürdőben.

A 13. alkalommal megszervezett rangos viadalon 18 sportegyesület 185 úszója vett részt városunkban. A Mezőkövesd Zsóry SE úszó szakosztálya által megrendezett megméretésen az elmúlt évekhez hasonlóan a hazai csapatok mellett a romániai Nagybánya és Marosvásárhely is népes létszámmal képviseltette magát. Városunkból a kövesdi úszószakosztály mellett az UMEI Teknőcök tagjai is medencébe szálltak. A rangos versenyen összesen 24 számban hirdettek győztest ebben az évben.


Elnöki megnyitó

Az úszó verseny hivatalos megnyitóján Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke, valamint Polgár Sipeki Éva szakosztályvezető köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően megkezdődött a küzdelem a minél előkelőbb helyezésekért. A Mezőkövesd Zsóry SE, valamint a Teknőc Úszóiskola tagjai egyaránt kiváló eredményekkel zárták a megméretést.
A két sportszervezet összesen mintegy 40 éremmel fejezte be a szereplését a rangos viadalon.

A verseny színvonalas lebonyolításához ezúttal is sok szülő nyújtott önzetlen segítséget a házigazdáknak. Polgár Sipeki Éva külön megköszönte Kis-Csabai János közreműködését, aki a verseny közvetlen megszervezésében nyújtott nagy segítséget, emellett az informatikai háttérmunkálatok elvégzését is magára vállalta. A szakosztály sportolói egy rangos versenyen fognak még elindulni a nyári szünet előtt.
A Mezőkövesd Zsóry SE úszói legközelebb Gyöngyösön szállnak medencébe június 22-én.

 

A részletes eredmények ide kattintva tekinthetők meg.

Kapcsolódó hírek