Ugrás a tartalomhoz

Dobogós hely a diákolimpián

Mezőkövesd hírei

Harmadik helyen végzett a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola csapata az V. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia országos döntőjében. A nyolc csapat részvételével megrendezett finálénak Debrecen adott otthont június 17-e és 19-e között.

A mezőkövesdi gimisek nehéz csoportba kerültek a döntőben, miután a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Középiskola  mellett a veszprémi Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola, valamint a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium csapata ellen kellett pályára lépniük az elődöntőbe jutásért.


Remek rajt

Panyi Lóránd együttese elsőként a házigazda balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium gárdájával találkozott. Sallaiéknak a csoportból való továbblépéshez győzniük kellett, mivel a papírforma alapján a hajdúsági gárda tűnt a leggyengébb ellenfélnek. Kézilabdázóink végig koncentráltan és fegyelmezetten játszottak, ennek eredményeként magabiztosan sikerült begyűjteniük a győzelemért járó pontokat. A Mezőkövesdi KC serdülő és junior csapatára épülő együttesünk 33-25 arányban múlta felül a riválisát.
A második összecsapás lényegesen nehezebbnek ígérkezett, hiszen az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező Jendrassik-Venesz Középiskola csapata következett. Az összecsapás végig rendkívül kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, a dunántúli gárda nem tudott meglépni kézilabdázóinktól. A veszprémi fiatalok a nagy csatából egy gólos győzelemmel jöttek ki, ez pedig azt jelentette, hogy kézilabdázóinknak a Dugonics András Piarosta Gimnázium csapata ellen kellett kivívnia a legjobb négy közé jutást.


Elődöntőbe jutottak

A szegedi gárda Bánékhoz hasonlóan két ponttal állt a csoportban az utolsó forduló előtt, így igazi ki-ki mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. A két csapat mérkőzését a várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelem jellemezte. Panyi Lóránd együttese taktikusan és ötletesen játszott, ennek eredményeként a rendkívül fontos találkozó három gólos, 29-26-os mezőkövesdi sikerrel zárult.

A döntőbe jutásért ismét egy veszprémi csapat, méghozzá a Medgyaszay István Szakképző Iskola várt a kövesdi gimisekre. A veszprémi kézilabdázók kihasználták a fizikai fölényüket és a találkozó végére felőrölték a kövesdi együttes ellenállását. A bakonyiak hét gólos, 34-27-es győzelmet arattak és bejutottak a diákolimpia döntőjébe.


Győztes bronzcsata

Együttesünk a bronzérem megszerzéséért léphetett parkettre, méghozzá a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Általános Iskola és Kollégium csapata ellen. A találkozó két kiváló csapat gigászi küzdelmét hozta, melynek végén a Szent László Gimnázium csapata egy góllal diadalmaskodott a somogyi gárda ellen, így együttesünk megszerezte a harmadik helyet a döntőben.


A bronzmérkőzés végeredménye:

Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola (Mezőkövesd) - Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Általános Iskola és Kollégium (Csurgó) 28-27

Kapcsolódó hírek