Ugrás a tartalomhoz

Jön Magyarország legjobb csapata

Mezőkövesd hírei

Az MKB-MVM Veszprém együttesét látja vendégül a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese az NB I-es pontvadászat 2. fordulójában. Kézilabdázóink szeptember 11-én fogadják a világ egyik legjobb klubcsapatát.

Az NB I-es pontvadászat 2. fordulójában igazi kézilabdaünnep helyszíne lesz a Városi Sportcsarnok, miután a magyar bajnok és kupa címvédő MKB-MVM Veszprém látogat az MKC csapatához. A dunántúli együttes Magyarország legeredményesebb klubcsapata. A Veszprém 21-szeres magyar bajnok, 22-szeres magyar kupa-győztes, 2-szeres EHF- kupagyőztes, Európa-kupája győztes és 1-szeres EHF- Bajnokok Ligája döntős. Magyarország legsikeresebb kézilabda egyesülete világklasszisok egész sorát vonultatja fel. A bakonyi gárda csapatát erősíti többek között Nagy László, Fazekas Nándor és az Iváncsik testvérek mellett Jamali, Ruesga, vagy a horvát klasszis kapusfenomén Mirko Alilovic. Antonio Carlos Ortega együttese az egyetlen magyar férfi csapat a BL-ben idén, ugyanakkor játékoskerete alapján a Bajnokok Ligája megnyerésére is jó eséllyel pályázik. Éppen ezért igazi sportcsemegére számíthatnak azok, akik kilátogatnak a mezőkövesdi összecsapásra.
Ezúton szeretnénk felhívni a szurkolók figyelmét arra, hogy a kézilabda találkozó az eredeti időponttól eltérően egy órával korábban fog kezdődni. A mérkőzésen szeptember 11-én, szerdán 17 órakor indul útjára a labda. Az ifjúsági és junior kézilabda csapatok az időpont módosításnak megfelelően 13 és 15 órától lépnek majd parkettre.


Presztízsrangadó a hétvégén


Három nappal később presztízsrangadót vívnak Dobóék a szomszédvár Gyöngyös vendégeként. Kézilabdázóink szeptember 14-én, szombaton 18 órától mérkőznek meg a B.Braun Gyöngyös gárdájával a mátraaljai városban.


Vereség Tatabányán

Csapatunk az évek óta élmezőnyhöz tartozó Grundfos-Tatabánya KC otthonában vendégeskedett az NB I-es kézilabda bajnokság nyitófordulójában. Dobóék számára nem indult sétagaloppként a bajnokság, hiszen a tavalyi évet a 4. helyen záró Grundfos Tatabánya vendégeként debütáltak az élvonalban szeptember 4-én. Az összecsapás jól kezdődött együttesünk számára, miután az első gólt Benis szerezte. A hazaiak ezt követően gyorsan fordítottak, de Kurbely és Grünfelder góljai után 4-2-es kövesdi vezetést konstatálhattak a nézők az 5. percben. A vendéglátók védekezésben feljavultak, melyre együttesünk 9 percig nem találta meg az ellenszert. Harsányiék ez alatt az idő alatt egy 5-0-ás szériát produkáltak, így a 13. minutumban 7-4-re módosult az eredmény. Együttesünk ráadásul Kurbely személyében talpsérülés miatt elveszítette az egyik nehéz tüzérét a 12. percben. Kézilabdázóink a folytatásban sem találták a ritmust támadásban, az MKC 6. találatára egészen a 22. percig kellett várni. Katzirzék ennek eredményeként fokozatosan növelték az előnyüket és a félidő végére hét gólos fórt harcoltak ki.

Fordulás után Harsányi szerezte az első gólt, viszont ezután csapatunk kapta el a fonalat. Kézilabdázóink lépésről-lépésre csökkentették a hátrányukat és a 37. minutumban 20-15-re felzárkóztak. Debre Viktor időkérése után megváltozott a játék képe. A Tatabánya védekezése és támadójátéka is teljesen összeállt, míg csapatunknak a túloldalon semmi sem sikerült ebben a periódusban. Feketéék 11 percig nem tudtak gólt lőni, miközben a kék-fehérek hatszor is a kövesdi kapuba találtak. A gyenge szakasz miatt a 48. percben már 26-15 állt az eredményjelzőn és ezzel végleg eldőlt a két pont sorsa. A mérkőzés képe a hátralévő időben sem változott meg és együttesünk helyzetét tovább nehezítette, hogy Dobó a 48. percben megkapta 3. kétperces büntetését, amely után piros lapot kapott. Az összecsapás utolsó 10 percében tovább nőtt a két csapat közötti távolság, így a végén 15 gólos győzelmet aratott a rutinos és jó erőkből álló Tatabánya. A végeredmény: Grundfos-Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC 34-19 (17-10)

Kapcsolódó hírek