Ugrás a tartalomhoz

Bad Salzungen-i diákok látogatása Mezőkövesden (videóval)

Mezőkövesd hírei

15 német diák vendégeskedett városunkban az elmúlt héten. A testvérvárosunkból, Bad Salzungenből érkező fiatalokat a Szent László Gimnázium látta vendégül.

Mezőkövesd és a németországi Bad Salzungen már évek óta testvérvárosi kapcsolatban állnak. Ennek révén találkozott és alakított ki szoros együttműködést a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola és a Bad Salzungen-i Dr. Sulzberger Gymnasium. A mezőkövesdi középiskola már több alkalommal kilátogatott a német városba és a német iskola is többször küldött delegációt Mezőkövesdre.
Ez alkalommal a gimnáziumunk látta vendégül a Bad Salzungen gimnáziumából érkezett 15 tanulót és a három kísérő pedagógust. A mostani német csapat első alkalommal járt városunkban. Testvértelepülésünk fiataljai nagyon változatos programokon vehettek részt az elmúlt héten, amelynek szervezője, lebonyolítója a középiskola német munkaközössége volt. A programok keretében megtekintették a Szent László Gimnáziumot, településünk nevezetességeit, ellátogattak Egerbe és Budapestre, valamint strandröplabdáztak és fürödtek a Zsóry fürdőben.
Ezen alkalmakkor a nyelv használata és tanulása mellett sokszor barátságok is kötődnek a tanulók között. A két intézmény közti kapcsolat továbberősítése érdekében jövőre a mezőkövesdi delegáció látogat el majd Bad Salzungenbe.

Kapcsolódó hírek