Ugrás a tartalomhoz

Életmódváltók: középpontban a mozgás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Immár negyedik alkalommal várják az egészség, kiegyensúlyozott életstílus iránt érdeklődőket az Életmódváltó Hetekre. A programsorozat szeptember 16-án indult el és egészen október 7-ig tart.

Az Életmódváltók Kft. által szervezett rendezvény célja, hogy megismertesse az emberekkel az egészséges életmód praktikáit, lehetőségeit. Idén a programok központi témája a mozgás. Ennek jegyében már szeptember 16-án 20-30 mozogni vágyó vett részt a Kavicsos-tó Szabadidőparktól induló gyalogláson. A lelkes csapat egészen a Zsóry üdülőterületen található Rózsa Étteremig sétált, majd onnan vissza.
A program másnap a Közösségi Házban folytatódott, ahol Jordán Mária táncpedagógus, sportedző a mozgás és a zumba hatásairól beszélt az érdeklődőknek. Hangsúlyozta egyebek mellett a folyadékbevitel szerepét, illetve a méregtelenítés szükségességét, valamint érdekességet osztott meg a jelenlévőkkel az ásításról is.
Jordán Mária elmondta, hogy általában akkor ásítunk, amikor fáradtak vagy álmosak vagyunk, ezért sokáig arra gyanakodtak, hogy a kiváltó ok az agy oxigénhiányos állapota. De ez nem igaz, a legújabb elmélet szerint az ásítás célja, hogy hűtse az agyat, valamint egy hirtelen bekövetkező energetikai változást is jelent. Az ásítás nem csak ellazít, hanem néhány mély ásítás után képesek vagyunk újra koncentrálni, tehát éberré is tehet, és minden meditációs technikánál hamarabb juttat ebbe az állapotba.
 Az oktató hozzátette, hogy mozgás közben a szervezetet terhelés éri, ezáltal az egyre erősebb és ellenállóbb lesz, mert alkalmazkodik az őt ért ingerekhez.
Az előadás harmadik részében pedig a zumbáról mint kardió jellegű mozgásformáról beszélt a jelenlévőknek, majd a program zárásaként ízelítőt is adtak a zumba hangulatából, sokszínűségéből.
Az Életmódváltó Hetek harmadik programja szeptember 18-án kora délután folytatódott, amikor is egy 20 fős csapat pattant nyeregbe és kerekeztek le egészen Szomolyáig, ahol finom hagymás zsíros kenyérrel várták a lelkes bringásokat. A kis pihenő után a csapat visszaindult Mezőkövesdre.
A három hét során még több alkalommal szerveznek gyaloglásokat, kerékpártúrákat, valamint egészséges ételeket készíthatünk Sebestény Tamás vezetésével. A részletes programokról a www.mezokovesd.hu oldalon, valamint a www.tourdemezokovesd.hu oldalon olvashatnak bővebben.
A gyaloglók, kerékpározók, vagy az előadásra ellátogatók minden teljesített program után pontokat kapnak. Öt összegyűjtött pontért jár egy tombola. Az Életmódváltó Hetek október 7-ei záróeseményén tombasorsolást szerveznek, ahol értékes nyereményeket, például kerékpárt, wellness hétvégét nyerhetnek a szerencsések.

Kapcsolódó hírek