Ugrás a tartalomhoz

Hajszál híján kettő pont

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE Linamar 22-22 (12-12)

Megszerezte első pontját az NB I-es bajnokságban városunk felnőtt kézilabdacsapata. Együttesünk a nagy rivális viharsarki gárda ellen osztozott meg a pontokon.

Az első osztályú kézilabda pontvadászat 5. játéknapján nagyon nehéz és fontos találkozó várt együttesünkre. A tabella érdekessége, hogy 4, illetve 5 mérkőzés elteltével négy együttes pontatlanul állt a mezőnyben. A „ nullpontos négyesnek” az Orosháza mellett az MKC is tagja volt, így a csapatok az első pontjaik megszerzéséért léptek parkettre szeptember 28-án. Az összecsapáson lehetőséget kapott együttesünkben a PLER csapatától szerződtetett szlovák bal átlövő Tómas Szűcs. A 30 esztendős játékos 26 összecsapáson 30-szor volt eredményes a fővárosi gárda színeiben, de előző klubjában elsősorban védekezésben vetették be. A szlovák játékos a mérkőzés előtti napokban csatlakozott együttesünkhöz.


Hektikus félidő

A találkozó elején villámrajtot vettek a látogatók, akik rendre kihasználták Dobóék hibáit, így a 7. perc végén 4-0-ra megléptek. A kövesdi időkérés után viszont sikerült rendezni a sorokat. Az MKC védekezésben és támadásban is talpra állt, így a 12. percben 4-4-es döntetlenre álltak a csapatok. Ezt követően hosszú ideig felváltva potyogtak a gólok, azonban az utolsó 10 perc ritkán látható felemás játékot hozott. Elsőként az Orosháza kapott el egy jó szériát a 20. minutumtól és az ismét figyelmetlenül, sok hibával játszó Feketéék ellen 12-7-re vezetett. A kövesdi válasz ezúttal sem maradt el. Csapatunk az utolsó öt percben Kiss Olivér vezéreltével kiválóan védekezett és a gyors indításokból szerzett gólok kiemelték az MKC-t a gödörből. A félidő zárásaként Benis vette be az orosházi kaput, melynek eredményeként döntetlen állásnál vonultak pihenőre a csapatok.


Nagy küzdelem, kevés gól

A második játékrész első találata Dobó nevéhez fűződött, aki góljával először juttatta előnyhöz csapatunkat az összecsapáson. Az öröm azonban tiszavirág életűnek bizonyult, miután Budayék zsinórban négyszer „púpozták ki” a kövesdi kaput. A hazai időkérés ezúttal sem maradt el, mint ahogy a csapat talpra állására sem kellett sokat várni. Molnárék szép lassan megkezdték a felzárkózást és egyetlen találatra megközelítették a látogatókat, így a félidő felénél már csak 18-17-re vezettek a vendégek. Kézilabdázóink a folytatásban is jól teljesítettek és a frissen igazolt Szűcs vezérletével 21-20-ra megfordították az állást a hajrá kezdetén. Az utolsó 6 minutumban óriási küzdelem és rengeteg szabálytalanság jellemezte a játékot, mindkét csapat mozgósította az utolsó erőtartalékait a pontszerzés érdekében. A játékosok közül hazai oldalon Dobó, míg a vendégeknél Mazics számára ért véget hamarabb a találkozó, miután mindkét játékos piros lapot kapott a játékvezetőktől az összecsapás finisében. Az utolsó percben még egy góllal vezetett együttesünk, azonban Buday büntetőből szerzett góllal pontot mentett a viharsarki egyletnek. A döntetlen azt jelenti, hogy mindkét gárda megszerezte az első pontját az NB I-es bajnokságban.
Csapatunk a pontszerzésnek köszönhetően elkerült a tabella utolsó helyéről. Az MKC 6 mérkőzés után a 11. helyen áll a bajnokságban 1 ponttal.


Két bajnoki egy hét alatt

Grünfelderék legközelebb szerdán lépnek pályára, amikor is kézilabdázóink Vácon vendégeskednek. A Váci KSE – Mezőkövesdi KC összecsapást október 2-án, 18 órától rendezik meg a dunaparti városban. Együttesünk a hétvégén újra hazai környezetben meccsel, akkkor a SZESE Győr érkezik Mezőkövesdre. Az újoncrangadót október 5-én, szombaton 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE-Linamar 22-22 (12-12)
Városi Sportcsarnok, 450 néző, vezette: Andorka, Hucker
MKC: Kiss, Kovács J. (kapusok), Szepesi 2, Grünfelder 3, Dukics 2, Nyitrai J., Molnár 3 (2), Trivkovics 2, Fekete 2, Dobó 2, Benis 2, Szűcs 4. Szakmai tanácsadó: Molnár András
Orosháza: Herjeczki, Ivanisevics (kapusok), Buday 8 (2), Raffai, Harsányi V., Berta, Cifra 2, Morva 1, Milovics 2, Varsandán Á., D. Marics, Balda 2, Mazics 2, Benmiloud, M. Knezevics 1, Németh 4. vezetőedző: Vladan Jordovics
Hetesek: 2/2 ill. 2/2
Kiállítások: 14 ill. 12 perc
Kizárás: Dobó (egyből piros) ill. Mazics (három kétperces)

Kapcsolódó hírek