Ugrás a tartalomhoz

DigitÁlmok (videóval)

Mezőkövesd hírei

Öt alkotó, grafikus digitális alkotásaiból nyílt kiállítás DigitÁlmok címmel október 9-én a Közösségi Házban. A bemutatott műveket főként zenei lemezek és egyéb termékek csomagolására, borítóira készítettek az alkotók.

Nem mindennapi témájú és technikával készült képeket tártak nyilvánosság elé a múlt hét során. A Közösségi Ház aulájában öt grafikus, Havancsák Gyula, Jacsó Balázs, Kósa Nikolett, Matt Lombard és Sallai Péter munkáit mutatták be. A kiállítást Hadobás Zoltán tanár nyitotta meg, aki főként a képek hangulatát, témáját és a minőségét, valamint a kortárs kiállítás rendhagyóságát emelte ki.
„Nagyon sok és izgalmas témák jelennek meg a képeken. Úgy gondolom, hogy akik megnézik a kiállítást, nagy élménnyel térhetnek haza. Öt fiatal művésznek az alkotásait látjuk. Többségük alkalmazott grafikus, amely azt jelenti, hogy a felvonult képeknek a nagy része egy terméknek a része. Például metálzenekaroknak tervezett cd-borítókat is találunk a bemutatott alkotások között. Mezőkövesd gyarapodik ezzel a kiállítással, és egy olyan kortársművészeti élménnyel lehet gazdagabb, amely korosztálytól függetlenül közelebb viszi a kortársművészetet a ma élő emberhez.” – emelte ki Hadobás Zoltán.
Az öt grafikus munkáiból nyílt kiállítást november 14-ig tekinthetik meg a művészet iránt érdeklődők a Közösségi Ház aulájában.

Kapcsolódó hírek