Ugrás a tartalomhoz

Kimaradt ziccerek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Nyíregyháza Spartacus FC
2-2 (0-1)


Gólzáporos döntetlen ért el városunk NB I-es felnőtt csapata a Ligakupa 4. fordulójában. Együttesünk az NB II-ben listavezető Nyíregyháza ellen veszített pontokat.

A sorozat 3. fordulójában Véber György tanítványai a szabolcsi megyeszékhelyen játszottak október 9-én. Az összecsapás együttesünk óriási mezőnyfölénye ellenére 3-1-es Szpari sikert hozott. Labdarúgóink annak reményében léptek pályára, hogy hazai környezetben sikerül győzelemmel visszavágni a múlt heti vereségért.


Korai kapott gól

A találkozó első helyzetét Melczer jegyezte, aki egy ígéretes távoli lövést eresztett meg a 7. percben. Alig egy minutummal később egy ártatlannak tűnő szituációban Pákolicz huppant a földre Szalai szorításában a 16-os vonala mellett, amire a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Huszák higgadtan lőtte a kapu közepébe. Együttesünk a 18. percben közel állt az egyenlítéshez, de Menougong közeli lövése a kapufáról kifelé pattant. Az első félóra vége előtt Pilibaitis szögletét követően Ovsiyenko védte magabiztosan Hegedűs jól helyezett fejesét. A 35. perben Popovics ugratta ki remekül Pákoliczot, aki elől Szántai az utolsó pillanatban tisztázott a 16-os vonalánál. Négy minutummal később Menougong indításába Szokol lépett bele és a védő lábáról a kapu felé perdült a labda. A szöglet után ismét Menougong volt a főszereplő, akinek a takarásból leadott közeli lövését Ovsiyenko kivédte.


Helyzetek futószalagon

Fordulás után azonnal egyenlíthettek volna labdarúgóink, de Menougong ígéretes fejese elkerülte a vendégek ketrecét. Az 50. percben Fabu a kapu torkából vágta ki a labdát a berobbanó Menougong elől. Az 56. minutumban viszont megtört a jég. Egy szép kövesdi akció végén három nyíregyházi játékos szorításában Pilibaitis esett el a kaputól mintegy 18 méterre, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt. A labda mögé a csereként beállt Balajti állt oda, aki pazar mozdulattal tekert a sorfal fölött a hálóba. A 64. percben ismét gólt ünnepeltek a kövesdi drukkerek, de Pilibaitis beadása után Szalai lesről bólintott a kapuba, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Négy perccel később a mérkőzés egyik legszebb jelenete zajlott a gyepszőnyegen. Egy szögletet követően Menougong a kapunak háttal állva ollózta a labdát, amely csak centikkel zúgott el a bal kapufa mellett. Újabb egy minutum elteltével Gévay beadásáról maradt le centikkel a hosszú oldalon Olasz, aki becsúszva próbálta meg a hálóba pöccinteni a játékszert. A helyzet kísértetiesen hasonlóan alakult a nyíregyházi mérkőzéshez, együttesünk nyomasztó fölényben játszott, de képtelen volt a kapuba találni. Az utolsó negyedóra elején Menougong ígéretes lövése egy védő érintésével szállt a kapu fölé. A szögletet követően együttesünk kétszer is lövéshez jutott, azonban a fantasztikus formában védő Ovsiyenko mindkét alkalommal hatalmas bravúrral mentette meg a piros-kékeket a góltól. Egy perccel később viszont már a hálóőr sem tudott védeni. Együttesünk egy rossz indítás után labdát szerzett a vendégek térfelén, majd Balajti a bal szélről indulva 3-4 gyönyörű csel után éles szögből a hosszú sarokba bombázott. Labdarúgóink azonban nem örülhettek sokáig, miután két perccel később Reznek 20 méteres lövése Szántai hasa alatt átcsúszva a hálóba gurult.
Csapatunk a hajrában Búrány sérülése miatt 10 emberrel folytatta a játékot, de Hegedűsék ekkor is óriási erőfeszítéseket tettek a győzelemért. A 82. minutumban Irhás került helyzetbe, akinek az életerős lövésébe az utolsó pillanatban vetődtek bele a védők a gólvonalon. A 83. percben Balajti próbálkozását védte Ovsiyenko, majd az utolsó minutumban Irhás lövése ment centikkel a rövid felső sarok fölé. Labdarúgóink a hosszabbításban is kicsikarhatták volna a győzelmet, de Olasz gyönyörű fejesét Ovsiyenko hatalmas védéssel kikaparta a kapuból. Együttesünk óriási erőfeszítéseket tett a győzelemért, de Balajtiéknak a nagy fölény ellenére meg kellett elégedniük az egyik ponttal.

Csapatunk a pontvesztés ellenére négy forduló után a 2. helyen áll a B csoportban. Az élen a DVSC-TEVA áll 12 egységgel, a 4 pontos Mezőkövesd és Nyíregyháza, valamint a 3 pontos Balmazújváros előtt. A Debrecen a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként jutott be a legjobb 16 közé.


Jön a Haladás

Csapatunk a hétvégén ismét hazai környezetben lép majd pályára. Szántaiék október 18-án, pénteken 19 órától a Szombathelyi Haladás együttesét látják majd vendégül a Városi Stadionban, az OTP Bank Liga 11. fordulójában.


Fradi és a Pécs lesz a fókuszban

A jövő héten egy nagyon nehéz találkozó vár labdarúgóinkra, hiszen együttesünk a Ferencváros vendégeként fog pályára lépni Budapesten. Az összecsapást október 26-án 16 órakor rendezik meg a Puskás Ferenc Stadionban.
Október 30-án és november 2-án egyaránt a Pécs csapatával találkoznak Szalaiék. Az első meccset a Magyar Kupa keretében jelen állás szerint Pécsett fogják lejátszani a csapatok. A bajnoki találkoznak viszont biztosan Mezőkövesd fog otthont adni november 2-án, 16 órától.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Nyíregyháza Spartacus 2–2 (0–1)
Mezőkövesd, 500 néző. V.: Oláh G. (Farkas B., Kovács II. G.)
Mezőkövesd: Szántai – Búrány, Szalai, Éles, Gévay, Pilibaitis, Kiss, Farkas (Balajti), Melczer (Irhás), Hegedűs D. (Olasz D.), Menougong. Vezetőedző: Véber György
Nyíregyháza: Ovsiyenko – Patály, Szokol (Gál), Dajka, Polényi, Csordás (Fabu), Popovics, Huszák (Szathmári), Pákolicz, Katona, Reznek. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólok: Balajti 2' (56.p és 78.p), illetve Huszák (9.p, 11-esből), Reznek (80.p)

Kapcsolódó hírek