Ugrás a tartalomhoz

Karácsonyra készülődtek a foltvarrók (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Immár 14. alkalommal szervezte meg a Matyóföldi Foltvarró Klub az adventi Foltvarró Napot. November 30-án a Közösségi Ház adott otthont az összejövetelnek.

Az idei alkalmon mintegy százötvenen vettek részt. A házigazda mezőkövesdi foltvarrók mellől például Budapestről, Debrecenből, Egerből, Kunmadarasról, Tiszapalkonyáról, Miskolcról, Egerből érkeztek vendégek a Foltvarró Napra.
A program nyitányaként Mátyás Mónika, moldvai csángó magyar, aki most a Gimnáziumban tanít ének-zenét, egy adventi énekkel és egy csángó imával teremtett meghitt hangulatot.
 Az összejövetel központi témája a Karácsony volt, így például asztalközépre való karácsonyi terítőt, kopogtatót, mikulásvirágot, kandallódíszt készítettek a résztvevők. Nagy népszerűségnek örvendett a foltvarrók között annak a táskának az elkészítése, amely kifordítható és mind a két oldala használható.
Az összejövetel ingyenes, a résztvevők egy-egy tombolaajándékot hoztak, amelyet a nap végén kisorsoltak, így senki nem tért haza üres kézzel.
A mezőkövesdi foltvarrók mindeközben szorgalmasan készülnek a „Ki mit tud farmerből varrni?” című országos pályázatra, ahol régi farmerekből készítenek új holmikat, akár varrógéptakarót, táskát, egyebeket. Az országos pályázat kiállítása majd jövő év tavaszán Mezőkövesden nyílik meg.

Kapcsolódó hírek