Ugrás a tartalomhoz

Hinni kell a sikerben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Évértékelővel egybekötött évzáró bankettet szervezett a Mezőkövesdi KC december 18-án. Az eseményen a felnőttek mellett a korosztályos csapatok teljesítményét értékelték a jelenlévők.

A Millennium Étteremben megrendezett banketten Mikulás Gábor, a klub elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az MKC első embere elmondta, hogy a felnőtt együttes elmúlt félévben nyújtott teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, éppen ezért nem lehetnek büszkék az eddigi produkcióra. Hozzátette, a város és a támogatók minden segítséget megadtak a sikeres szerepléshez, éppen ezért a pihenőt követően újult erővel kell munkához látni és mindent meg kell tenni azért, hogy a csapat a városhoz és a klubhoz méltóan szereplejen a folytatásban.


Küzdeni kell

Ezt követően Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry elnöke osztotta meg gondolatait. A klubvezető kiemelte, hogy nyáron sporttörténelmi sikert ért el a város azzal, hogy a két legnépszerűbb labdajátékban mindkét együttes kivívta az első osztályú szereplés jogát. A klubok nagy örömet szereztek a sportszerető szurkolóknak a feljutással, de a siker után meg kell felelni az elvárásoknak. Tállai András hozzátette, hogy az őszi szezon hajrájáig a labdarúgók is kiesőhelyen álltak, azonban az utolsó három fordulóban bravúros eredményeket ért el a csapat, aminek köszönhetően jó helyzetből várhatják a tavaszi folytatást. Elmondta, hogy az MKC helyzete is nehéz, de egyáltalán nem reménytelen. Azzal tisztában kell lenni, hogy az élvonalban maradáshoz most már nekik is bravúros eredményeket kell elérniük, de a csapat képes arra, hogy bravúrokkal örvendeztesse meg a szurkolókat és elérje a kitűzött célt, a bennmaradást. Hangsúlyozta, hogy az őszi szereplés értékelése során fel kell tárni a hibákat, majd le kell vonni a konzekvenciát és ha úgy ítélik meg, hogy az eredményesség érdekében szükség van személyi változtatásokra, akkor azt minél előbb hozzák meg. Tállai András a beszéd végén elmondta, hogy a focicsapat nehéz időszakában a szurkolók egy „Soha ne add fel” feliratú transzparenssel biztosították támogatásukról az együttest. A klub elnöke azt kívánta az MKC vezetőinek, valamint a játékosoknak, hogy az utolsó pillanatig higgyenek a sikerben és tegyenek meg mindent a bennmaradás kiharcolásáért.


Harcolni a sikerért

Avar György elégedetlen volt az őszi teljesítménnyel, majd hozzátette, hogy mélyen magukba kell nézniük a rosszul sikerült szezon után. Elmondta, hogy egy ütőképes csapat kialakítása volt a cél, ahol a játékosok meghatározó szerepet tudnak betölteni az NB I-ben, azonban a biztató kezdetet követően ezt nem sikerült teljesíteni. Hozzátette, a lojalitás időszaka lejárt, tavasszal csak olyan játékosok szerepelhetnek a csapatban, akik az egyéni érdekeiket félretéve küzdenek a városért és a klubért az elsőtől az utolsó pillanatig. Avar György megköszönte a város és a klub vezetőinek a bizalmát és abban a reményben kívánt mindenkinek kellemes ünnepeket, hogy januártól gőzerővel vetik bele magukat a felkészülésbe, melynek egyértelmű célja a bennmaradás kiharcolása lesz.


Csapatként kell küzdeni

Dr. Fekete Zoltán polgármester beszédében szintén a sikerekhez szükséges alázatot és megalkuvás nélküli küzdeni akarást emelte ki. A városvezető hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszak hibáinak kielemzése után egymással összefogva, igazi csapatként kell harcolni, hiszen mindenki ezt várja el, aki szorít a kövesdi csapatokért és sportolókért. Dr. Fekete Zoltán azt kívánta, hogy tavasszal legyenek dacosak, akaratosak és mutassák meg azt, hogy mire képesek.


Jó úton az utánpótlás

A felnőtt csapat értékelése után az MKC utánpótláscsapatainak teljesítményét értékelték a korosztályos együtteseket irányító edzők. Molnár Ferenc a junior és az ifjúsági csapat szerepléséről, míg Fügedi Csaba, a serdülő, valamint az U8-as gárda őszi teljesítményéről számolt be az évzárón. Az évértékelőkből kiderült, hogy a klub utánpótláscsapatai nagyszerű szezont hagytak maguk mögött és a játékosok közül többen is végig kiemelkedően szerepeltek ősszel.
Az évzáró ezután a felnőtt csapat tagjainak ajándékozásával, majd vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Kapcsolódó hírek