Ugrás a tartalomhoz

Szövetségi kapitány a kispadon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Skaliczki László személyében korábban a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját betöltő szakember irányítja a Mezőkövesdi KC felnőtt együttesét. A rutinos szakvezető megbízatása a bajnokság végéig szól.

Az 58 esztendős Skaliczki László mesteredző Avar Györgyöt váltja a kövesdi csapat kispadján.


Sikeres pályafutás

A Békés megyei Újkígyóson született szakember edzői pályafutása több mint 30 éves múltra tekint vissza. A szakvezető az Újkígyósi Általános iskola kézilabdacsapatánál kezdte munkásságát, ahol 1981-ben az úttörőolimpián szerzett aranyérem mellett 1988-ban a diákolimpián elért ezüstéremmel tette le a névjegyét. A magyar ifjúsági válogatott Skaliczki László irányításával a 8. helyen végzett az Európa-bajnokságon 1994-ben, míg két évvel később a Pick Szeged első osztályú együttesét bajnoki arany-, és Magyar kupa ezüstéremig vezette. Vezetésével a Dunaferr SE együttese történetének legnagyobb sikereit érte el, miután 2000-ben megnyerték a bajnokságot és a KEK sorozatban egészen a döntőig meneteltek. A dunaparti gárda egy évvel később a Magyar Kupa elhódításán túl bajnoki ezüstérmes lett.

A dunaújvárosi sikereket követően a magyar felnőtt férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját töltötte be, ahol szintén szép sikereket ért el. A nagy szakmai tapasztalattal rendelkező mesteredző 2010-től három éven keresztül a Pick-Szeged vezetőedzőjeként tevékenykedett. Ezt megelőzően Debrecenben -szakmai igazgatóként - és Békéscsabán – szakmai tanácsadóként - női első osztályú csapatok mellett is dolgozott. Korábban szintén megfordult a Tiszavasvári másodosztályú és a Komló élvonalbeli férfi együtteseinél.


Több száz tétmeccs

Skaliczki László eddigi pályafutása alatt összesen 163 alkalommal ült a magyar válogatott kispadján, míg az NB I-es bajnoki mérkőzéseinek száma már átlépte a 400-as határt. Ezen felül 50 alkalommal irányította csapatait a Bajnokok Ligája sorozatban.

Kapcsolódó hírek