Ugrás a tartalomhoz

Jó rajtot vettek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Váci KSE 22-18 (12-9)

Fontos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata az NB I-es pontvadászat 19. mérkőzésén. Kézilabdázóink a közvetlen rivális dunaparti gárdát fektették két vállra a hétvégén.

Az alsóházi rájátszás szempontjából kiemelten fontos összecsapást játszottak le Dobóék a Városi Sportcsarnokban február 1-jén. Skaliczki László csapata 5 ponttal a 13. helyen állt a forduló előtt, míg a dunaparti gárda 9 egységgel a 10. pozíciót foglalta el a tabellán. A két csapat őszi összecsapásán a váciak 32-24-es sikert arattak, így Dobóékat a bajnoki pontok megszerzése mellett a visszavágás vágya is fűthette az alsóházi rangadón. Kézilabdázóink önbizalommal felvértezve várhatták a találkozót, miután a főpróbán az NBI/B-s pontvadászat Keleti csoportjának éllovasa, az SBS Eger-Eszterházy SZSE vendégeként 29-25-ös győzelmet arattak január 29-én.


Kiváló kezdés

A bajnoki rangadó kitűnően kezdődött kövesdi szempontból, hiszen a Kurbelyt és Szepesit sérülés miatt nélkülöző kézilabdázóink villámrajtot vettek az összecsapás elején. Az MKC egy 4-0-ás rohammal indított, melyre a vendégek közül először Pál tudott érdemben reagálni a 7. percben, így Grünfelderék rövid idő alatt három gólos előnyt építettek fel. Ebben a periódusban a gyors és pontosan befejezett támadások mellett Kovács J. bravúrt-bravúrra halmozott a gólvonal előtt. A hátsó alakzat munkájára a folytatásban sem lehetett panasz, viszont a támadójáték hatékonysága alaposan visszaesett. Ennek eredményeként 6-1-es kövesdi vezetés után a látogatók egy 6-3-as sorozattal visszajöttek a mérkőzésbe, így 10 perccel a félidő vége előtt 9-7 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a két csapat védekezése szinte hiba nélkül működött, így a felek 12-9-es hazai előnynél vonulhattak pihenőre.
A második játékrész ugyanúgy kezdődött, ahogy az első, de ezúttal a váciak léptek rá a gázpedálra. A korábban Mezőkövesden dolgozó Rosta István együttese 12 perc alatt hatszor volt eredményes, mindeközben az MKC játékosainak csak két találatot engedélyeztek, emiatt a vendégek a találkozón először, 15-14-re átvették a vezetést. Ezt követően ismét gólszegény időszak köszöntött be, ezzel együtt kézilabdázóink 19-17-es előnyről várhatták az utolsó hat percet. Együttesünk a hajrában már nem engedte ki a kezéből az irányítást, amit jól mutat, hogy Császárék az utolsó 18 percben mindössze háromszor tudtak túljárni Kovács J. eszén. Az MKC a második félidő első felét leszámítva rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszott és teljesen megérdemelt sikert ért el az egyik legnagyobb rivális ellen. Az összecsapás krónikájához tartozik, hogy a váci Kocsi András megkapta 3. kétpercesét a hajrában, így számára idő előtt ért véget a találkozó.


Előztek Dobóék

Kézilabdázóink több mint három hónapos nyeretlen sorozatot zártak le a hétvégi sikerrel, ugyanis együttesünk legutóbb október 19-én a PLER ellen diadalmaskodott. A Vác elleni győzelemnek köszönhetően hosszú idő után elmozdultak a tabella utolsó helyéről. Csapatunk öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a 12. helyen áll a bajnokságban 7 ponttal. Az MKC előtt álló Provident-Junior Válogatott, valamint a Vác 9-9 egységet gyűjtött, míg a sereghajtó PLER Budapest 5 ponttal zárja a mezőnyt.


Újabb fontos rangadó

Skaliczki László tanítványai legközelebb ismét egy nagyon fontos mérkőzést fognak lejátszani. Csapatunk a SZESE Győr vendégeként. Az összecsapás február 8-án, szombaton 18 órakor kezdődik.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Váci KSE 22-18 (12-9)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Horváth, Marton
MKC: Kovács J. (k), Radnic 4, Bakos Á. 3 (3), Grünfelder 1, Dukic 5, Molnár, Trivkovic 3, Cuzic 1, Dobó 1, Benis 4 (1), Tóth B. Vezetőedző: Skaliczki László
Vác: Nagy L., Vitáris (kapusok), Bajorhegyi, Székely, Simányi, Császár F. 2, Tyiskov 1, Lendvay, Nikolicza, Laurencz 4, Gábori 5 (2), Pál 4, Kökény 1, Kocsi 1, Joháczi, György. Vezetőedző: Rosta István
Hetesek: 5/4 ill. 2/2
Kiállítás: 8 ill. 14 perc
Kizárva: Kocsi András (három kétperces)

Kapcsolódó hírek