Ugrás a tartalomhoz

„Posztos rendőrök” Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Szent László téren, a Hősök terén és a Közösségi Ház mögötti területen rendőr és közterület felügyelő lesz szolgálatban a nyár során Mezőkövesden. A városi önkormányzat által kezdeményezett akció elindulásáról július 8-án sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Mezőkövesd önkormányzatának képviselő-testülete döntése értelmében szeptember 30-ig a város legforgalmasabb területein, a Szent László téren, a Hősök terén és a Közösségi Ház mögötti Gaál István területen egy-egy rendőr és közterület-felügyelő lesz szolgálatban. Erről a település testülete májusi ülésén hozott döntést.
„A területeken hétköznaponként és vasárnap 18 órától 22 óráig, pénteken és szombaton pedig 18 órától hajnal 2 óráig folyamatos szolgálatot biztosítunk. Ezeken a területeken nagyon kevés bűncselekmény történik, azonban több, a járókelők, a környéken lakók számára visszatetsző dolgok történnek ezeken a tereken. Ezzel a kezdeményezéssel az a célunk, hogy a negatív viselkedéseket kiszűrjük, és ennek révén tovább nőjön a mezőkövesdi lakosok biztonságérzete. Bízom benne, hogy ez az akció eléri a célját” – emelte ki dr. Fekete Zoltán.


A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság is azonnal támogatta az ötletet, hiszen a szerv és a városvezetés közös célja, hogy a lakók elégedettek legyenek a közbiztonsággal, biztonságban érezzék magukat lakóhelyükön.
„Az a feladata a „posztos rendőrnek”, hogy éreztesse az emberekkel, hogy nem lehet hangoskodni, szemetelni, rongálni. Meg kell előzni ezeket, a mások számára irritáló cselekményeket, illetve egyéb bűncselekményeket, szabálysértéseket. A szolgálatban lévő munkatársak emellett ellenőrzik, hogy a boltokban, intézményekben és azok környékén is minden rendben van-e” - tette hozzá Szerencsi Árpád, rendőr alezredes, Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.
Az önkormányzat 1 990 000 forint támogatást nyújt a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság számára, hogy szeptember 30-ig biztosított legyen a három téren a rendőri jelenlét, hiszen a kapitányság állományában dolgozók rendes szolgálati idejükön túl végzik el ezt a feladatot.

Kapcsolódó hírek