Ugrás a tartalomhoz

Zöldnapok a Mezőben

Mezőkövesd hírei

Zöld-napok címmel témahetet tartottak a Mező Ferenc Tagiskolában. Az esemény programjai a Föld Napjához kapcsolódtak. 

A Zöld-napok témahét a TÁMOP 3.1.4-es „Kompetencia alapú oktatás egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben” című pályázatának keretében valósult meg. A programsorozatban az iskola 5. évfolyamos tanulói, valamint a diákok szülei vettek részt. A Zöld-napok nyitóprogramját április 19-én rendezték meg Kikelet akció címmel, ahol takarítás mellett az osztályterem természetbarát kialakítását, feldíszítését kellett elvégezniük a gyerekeknek. A program május 3-án egy természetismeret szakórával folytatódott, melynek keretében a diákok a környezetünkben és a háztartásban ismert fűszer és gyógynövényekkel ismerkedtek meg. A gyerekek ezt követően a kertápolás és a virágültetés fortélyait sajátították el a Mező Ferenc Tagiskola udvarán. 

Május 4-én délután a sport kapta a főszerepet. A csapatok játékos vetélkedőn mérhették le a tudásukat, állóképességüket, illetve a gyorsaságukat a Városi Sportcsarnokban. Május 5-én a tanulók a vasút történetével kapcsolatos modell kiállításon vették részt  Szerencsen, ahová stílszerűen vonattal látogattak el. Május 6-án az iskolarádióban lezárták a témahetet, de a diákok még egy játékos szellemi vetélkedőn vettek részt. A csapatok, illetve a tanulók zárásként a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat kaptak, melyek egyebek mellett a vízfogyasztás ésszerű használatára, illetve a hulladékok újrahasznosítására, a szemét szelektív gyűjtésére hívta fel a fiatalok figyelmét.

A témahét befejezéseként többek között Takács Józsefné tagintézmény-vezető értékelte a rendezvényeket, majd az eredményhirdetés után édességgel jutalmazták a tanulókat.

Kapcsolódó hírek